perjantai 31. heinäkuuta 2015

33. Kirjaimellista puskailua hevosten kanssa

Eilen ja tänään maastoiltiin ihan urakalla. Eilen päivällä lähdettiin käymään Grazin luona. Sattui ihana aurinkoinen ja melko lämmin päivä ja me (uhka)rohkeat päätettiin lähteä maastoon ilman satuloita. Heidinkin ratsasti viimeksi noin vuosi sitten Kelmillä ja tammalla on ollut lomaa leirien jälkeen. Silti vaan maastoon ilman satulaa :) Hepat oli hirmu tyytyväisiä ja tallustelivat menemään mielellään. Käveltiin paljon, mutta otettiin kyllä pätkät ravia ja laukkaakin. Ötököiden määrä tuntui välillä hevosia vähän ärsyttävän, mutta kiltisti ne silti olivat eivätkä turhaan hötkynneet ötököiden takia.
 
Lenkin jälkeen yritettiin vähän valokuvata Grazia, mutta tammalla oli niin muulipäivä, että sain vain muutamia hyviä kuvia. Uusi yritys sitten alkuviikosta, sillä viikonloppuna ei kunkkareiden takia keritä tallille ollenkaan.
Heidi ja Kelmi
 
Illalla lähdettiin vielä yksäritallille, jossa lenkitettiin Sandra ja Santtu. Nämä ovat siis "entisiä" hoitohevosiani, joilla käyn kuitenkin vielä satunnaisesti ratsastamassa. Nyt saatiin hyvin liikutettua molemmat hepat kerralla ja aina on kivempi lähteä maastoon, kun on jutustelukaveri! Näidenkin kanssa ötökät olivat hieman ongelmana, joten jätettiin suosiolla ötökkähuput päälle. Käytiin heppojen kanssa kiva peltotielenkki, jossa päästiin myös ravailemaan reippaasti. Vitsi, kun vauhti ei tunnu miltään ex-ravurin selässä, varsinkaan jos hevonen sattuu olemaan yhtä suuri kuin Santtu :)

Maastossa Santulla ja Sandralla

Heidi ja Sandra
Tänään puolestaan suunnattiin uudelleen maastoon, vaikka ideana oli ensin mennä kuvailemaan pellolle ilman satulaa. Laiskuus kuitenkin iski ja suunta kohti tallin ihania maastoja. Mentiin hieman pidempi lenkki, kuin edellisenä päivänä. Lisäksi ravailtiin ja laukattiin muutama pätkä enemmän. Grazi on vain yksinkertaisesti niin ihana maastossa. Laukkapätkän jälkeen se hidastaa oitis ääniavuilla käyntiin ja sille voi samoin tein heittää pitkät ohjat. Se ei hötkyä pätkääkään, vaan lompsii rauhallisesti eteenpäin pitkillä ohjilla. Se ottaa nyt ihan uskomattoman lunkisti kesällä ja varmasti on hormoneilla jotain vaikutusta asiaan. Se tuntuu vain erittäin tasaiselta tällä hetkellä.
 

Matkalla huomasin ihan punaisia, isoja metsämansikoita metsätien varrella. Hyppäsin oitis alas satulasta ja menin puskaan napsimaan marjoja. Alla tamman reaktio tilanteeseen :D Hän tajusi kuitenkin käyttää tauon hyväkseen ja napata myös maistuvaa vihreää omaan suuhunsakin.


Voooi hitto! Mamma meni mansikoita syömään kesken lenkin!

Grazi sanoo, että mennään oikealle ja kuski sanoo, että mennään vasemmalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti