tiistai 7. heinäkuuta 2015

27. Koulutreeniä pitkästä aikaa


Ollaan menty Grazin kanssa viimeksi kentällä ollessamme länkkäritunnilla toisella tallilla. Sen jälkeen on vain maastoiltu. Nyt meidän kenttä oli kuitenkin hyvässä kunnossa ja päätin, että kokeilen miltä tamma tuntuu kentällä. Käynnissä se oli tosi hyvä ja liikkui nätisti eteenpäin. Väistöt sujuivat molempiin suuntiin ja tein myös "takaosan liikuttelua" puolelta toiselle, jota meillä oli ensimmäisellä länkkäritunnilla kesäkuussa. Eli kaula on suorana ja takaosaa aina muutaman askeleen verran sisään ja sitten ulos. Ja tätä toistetaan koko pitkän sivun ajan.
 
Ravissa tamma tuntui huonolta. Se juoksi aluksi vain pois alta, eikä malttanut kuunnella minua yhtään. Tein sitten paljon siirtymisiä ja otin pian mukaan myös laukkaa, sillä tamma liikkuu laukassa paremmin eteenpäin ja lähtee vertymään nopeammin. Aluksi se tuntui laukassakin juoksevan vain minua karkuun ja laukka oli sitä sorttia, että sillä olisi voinut hypätä vaikka 120 rataa tuosta vain. Halusin kuitenkin tamman kuuntelemaan ja lyhentämään laukkaa, sillä pikkukentällä moinen haipakka ei tuntunut järkevälle. Tein siis myös siirtymisiä laukasta raviin ja käyntiin, jotta sain pidätteet menemään läpi ja tamman rauhoittumaan ja malttamaan vähän kokoamaan itseään.
 
Sitten ihan tuosta vain tamma alkoi pelittämään kunnolla ja menikin loppuajan todella nätisti. Tein vaihtoja kentän keskellä siirtymällä pääty-ympyrältä toiselle. Vaihdot olivat täsmällisiä ja muutaman liioitellun hypähdyksen jälkeen ne tulivat todella huomaamattomasti. Laukka pyöri myös erittäin ponnekkaasti, mutta lyheni silti hyvin, joten uskaltauduin kokeilemaan laukkaväistöä vasemmalle. Se onnistui myös ihan hyvin, kun vertaa siihen, että ei olla menty kentällä oikeastaan kuin muutaman kerran koko kesänä. Menin kentällä kokonaisuudessaan varmaan noin 40 minuuttia. Kävin lopuksi vielä loppuverkat maastossa. Tytöt olivat rakentaneet metsäreiteille muutaman maastoesteen ja pompautettiin ne matkalla. Voi sitä tamman riemua, kun se pääsi loikkaamaan esteen yli. Hyppy oli liioiteltu ja varmaan 120 korkea este olisi sillä loikalla ylittynyt. Korvat olivat hörössä ja tamma ihan innoissaan menossa estettä kohti. Maastoesteiden jälkeen kävin ravailemassa ja kävelemässä maastoreiteillä. Harmittaa niin kovin, kun meidän kilpaura jäi niin lyhyeksi, sillä tämä on oikeasti niin rehellinen hevonen esteillä ja maastoesteillä, että toista samanlaista saa etsiä pitkään.
 
Oli ihanaa ratsastaa vähän "koulua" pitkästä aikaa kentällä, varsinkin kun tamma esitti välissä oikein hienoja laukanvaihtoja ja jopa vähän laukkaväistöäkin! Huomenna pääsen taas hyppäilemään kivalla punaisella ruunalla, mutta siitä tuskin saan mitään materiaalia. Loppuun vielä kuvia eiliseltä.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

2 kommenttia:

 1. Yritin etsiä tietoa, että mikä Grazilla oikein on, kun ei voi kilpailla? Ihana tamma, just mun tyyppinen hevonen!
  t. piilolukija ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm. kinnerpattia ja löysää takapolvea, jotka muuttaa sitten liikettä ja oireilee rankemassa liikutuksessa. Sen takia jätetty tamma kevyemmälle ja kisat pois kokonaan.
   Se on kyllä aivan ihana :)

   Poista