sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

26. Vesipeto tamma

Turpa vedessä ja silleen.
Perjantaina oli hirmu lämmin päivä ja mittari näytti +30 varjossa, mutta koska olin ollut töissä torstai-perjantai yön, vietin päivän nukkumalla. Myöskin T oli töissä, joten en olisi joka tapauksessa saanut ketään mukaan hevosta uittamaan. Niinpä toivoin lämmintä keliä lauantaille, jolloin kerkeäisin käydä uittamassa Grazia ennen töihin menoa. Aamu valkenikin lämpimänä ja lähdimme siis jo kymmenen jälkeen tallia kohti.
 
Uittopaikka, jossa käytin Grazia viime kesänäkin, sijaitsee n. 40km päässä tallilta. En kuitenkaan tiedä tämän hetkisen tallin läheltä mitään uittopaikkaa, joten oli pakko lähteä tuonne kauemmas. Juotin tamman vielä ennen lähtöä ja jätimme tuuletusaukkoja auki kopissa, jotta tammalle ei tulisi liian kuuma. Itse asiassa, kun saavuimme uittopaikalle, niin kopissa ei ollut edes mikään hirveä pätsi, sen verran ilma kulkee ajaessa kopin läpi. Silti tamma oli hieman hionnut kupeilta ja kaulasta.
 
Uittopaikka on itsessään pikkuinen "lätäkkö" metsän keskellä. Se on tavallaan hiekkamonttu, joka on täyttynyt vedellä. Keskeltä se olisi varmaan niin syvä, että hevonen joutuisi uimaan, mutta reunoilla siinä on hyvä kahlata ja kävellä syvemmälläkin. Pohja on hiekkapohja, eikä upota. Vesi on kirkasta (vaikka näyttää kuvissa vähän vihreälle) ja pohjan näkee jos hevonen ei ole myllännyt pohjan hiekkaa. Vesi oli nyt jo lämmintä, koska tämä "lätäkkö" on sen verran pieni.
 
Tamma nautti viilentävästä vedestä. Moneen otteeseen se kauhoi vettä etujaloillaan ja miten kovaa se etujalan veteen lyökään! Hirmu voimalla! Lisäksi kuulin tyytyväistä örinää, kun Grazi jäi seisoskelemaan syvemmälle veteen. Uimaan se ei halunnut mennä, joten en pakottanut sitä syvemmälle. Menimme vain niin syvälle, kun tamma itse suostui vapaaehtoisesti etenemään. Viime kesänä emme kyllä käyneet noinkaan syvällä, mitä nyt.
 
Vaikka uittopaikka on melko kaukana, niin aiomme käydä siellä vielä muutamaan kertaan tänä kesänä. Nyt muutamia kuvia reissusta:

Syöksyen eteenpäin! :D
 
 
Varovasti syvemmälle.
 
 
 
 
 
 
 
 
Näinkin syvällä voi vielä kauhoa etujalalla!
 


2 kommenttia:

 1. Ihania kesäkuvia, tulee oikein kunnon kesäfiilis, kun näitä katselee!

  Mekin päästiin viime kesänä ekan kerran uittamaan Vihrua, ei sekään uimaan mennyt, mutta kahlasi mielellään ja myös harrasti tuota polskimista. Polskimisen ohella se myös laittoi useaan kertaan päätään veden alle, syvimmillään jopa silmien tasalle ja puhalteli kuplia. Luuli varmaan olevansa sorsa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole ennen viime vuotta itsekään ikinä uittanut hevosta, mutta nyt kun sitä on päässyt kokeilemaan niin se on ihan hirmuisen kivaa. Ja mikä parasta, myös hevonen näyttii nauttivan! :)

   Poista