perjantai 10. heinäkuuta 2015

28. Kunkkarit lähestyy!

 

Meidän kotiradalla olikin tällä viikolla kunkkarikenraalit, eli viimeiset ravit ennen kunkkareita, sillä kolmen viikon päästä ollaan jo aika tohinoissa perjantain iltajuhlien merkeissä ja lauantaina starttaa sitten Kuninkuusravit 2015. Olen itse nyt toista kertaa kunkkareissa töissä, joten homma ei ole vielä tullut liian tutuksi! Kerran olen vieraillut kunkkareissa, kun ne pidettiin Lappeerannassa.

Odotan kunkkareita kyllä kovasti, siellä on aina "juhlantuntua" ilmassa, onhan se yksi ravikansan tärkeimmistä ja suurimmista tapahtumista Suomen kesässä. Työskentelen itse totomyynnin puolella ja saimme juuri alkuviikosta selville meidän tototelttojen porukat ja vielä vähän lisäohjeita työskentelyyn liittyen. Pääsen siis tutustumaan uusiin ihmisiin ja toivottavasti työn ohella pääsee myös vähän seuraamaan ravien tapahtumia. Toivon myös kerkeäväni, vaikka ennen töihin menoa, piipahtamaan expoalueella, sillä tottakai tammalle pitää tuoda jotain tuliaisia kunkkareista! Kuopion kuninkuusraveista ostin tammalle nimittäin Horse Comfortin pinkin/fuksianpunaisen fleeceloimen ja loimeen mätsäävät pintelit.

Vaikka en itse ihan ravi-ihmisiin pysty itseäni listaamaan, on totomyyjänä työskentelyn myötä tullut käytyä raveissa enemmän kuin ennen raviradalla työskentelyä. Tiedän perusasioita raveista ja ravien kulusta, sekä tietysti toton pelaamisesta, mutta esimerkiksi hevosten kohdalla olen täysin pihalla. Minulle hevoset ovat vain "numeroita", sillä koneessa on vain lähdössä olevien hevosten numerot ja tarvitsen tietää peliä myydessäni vain hevosen numeron, en sen nimeä. Sen takia mieleen jäävät vain voittajahevoset tai sijoittuneet, joiden nimet kuulutetaan maaliin saavuttaessa ja sitten voittajaa loimitettaessa. Joskus hälinä on kuitenkin niin kova, että kuulutuksetkin vähän hukkuvat hälinään ja joskus ei yksinkertaisesti kerkeä kuuntelemaan tuloksia.

Kunkkarit lupaa ulkoilmassa oleilua, työntekoa, ravikansan juhlimista, hienoja hevosia ja toivottavasti myös aurinkoista keliä! On mukava olla mukana tämän tapahtuman järjestämisessä, sillä onhan tämä kuitenkin kotirata ja viimeksi täällä on ravattu kunkkareiden merkeissä 2000, eli 15-vuotta sitten! On kiva huomata myös se, että tällainen tapahtuma vetää paljon myös sellaisia katsojia, joille kunkkarit ovat ensimmäiset laatuaan tai sellaisia jotka eivät ole ikinä ennen käyneet raveissa.

Katsotaan saanko töiden ohella jotain materiaalia tänne blogin puolelle hankittua. Ainakin kameran meinasin ottaa mukaan, mutta kerkeänkö kuvaamaan on eri asia :)

Lisätietoja kunkkareista saat Kuninkuunravien omilta sivuilta.
 

Seuraatteko te raveja tai oletteko käyneet/aiotteko käydä kuninkuusraveissa?


Näkymä totokoneen takaa.


Näkymää ylätasanteelta radalle.


2 kommenttia:

  1. Kuninkuusraveissa tuli käytyä viime vuonna ja olihan se iso tapahtuma. Hinku olisi ollut kova myös tänä vuonna, mutta liian kaukana. Raveja tulee seurattua jonkin verran ja erityisesti poniraveja, kun sisko ohjastaa ja kotona on raviponi valmennuksessa. Olisi mielenkiintoista kuulla kunkkareista toisesta näkökulmasta! Eli toivottavasti jotain kuvia saat otettua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla puolestaan jäi vähän matkan takia viime vuonna Pori välistä :) On mulla tässä varasuunnitelma, jos en saa itse materiaalia kerättyä, mutta sen näkee sitten kunkkareiden jälkeen mitä materiaalia saan haalittua kasaan :)

      Poista