tiistai 25. elokuuta 2015

41. Kootut kuulumiset

Viikon ajalta taas kuulumisien kokoamista. Torstaina ei ollutkaan estetuntia, mutta kävin silti hyppäilemässä rautiaalla ruunalla. Mentiin oikeastaan enemmänkin kavaletteja ja testailtiin lähestymisiä. Olin laittanut ympyrälle neljä kavalettia, joita sitten mentiin ensin yksittäin ja vähitellen hyppyjä lisäten, niin että lopuksi tultiin muutamia ympyröitä peräkkäin. Kavalettien väleihin halusin aina saman määrän laukkoja. Välillä homma toimi ja välillä vauhtia oli liikaa. Jäi kuitenkin hyvä mieli treeneistä ja nyt tällä viikolla on tarkoitus mennä sitten sille estetunnille.
 
Viime viikon perjantaina Grazilla oli siis kengitys. Kengityksen jälkeen lähdettiin kaverin kanssa maastoon ja toisena ratsuna meillä oli ihana Kelmi-tamma. Käytiin vähän pellolla laukkaamassa ja sitten lopuksi oikein pitkät käynnit. Tuntuivat tammat tykkäävän mennä ihan rauhassa. Testasin Grazin kanssa kuolaimettomia ja ne olivat ihan ok. Jarrut löytyi pellollakin, mutta kääntyvät avut olivat välillä vähän hukassa. Paine tulee tietysti eri tavalla, kuin mihin Grazi on tottunut, joten ei tietenkään voi olettaa että tamma toimisi kuolaimettomilla heti täydellisesti. Aika loppusuoralla tammaa rupesi kiukuttamaan (varmaan ötökkä?) ja alkoi hirmuinen hännällä huiskiminen ja steppailu. Jouduin komentamaan sitä menemään suoraan eteenpäin yhdessä vaiheessa, kun jäi steppailemaan paikalleen ja peruuttelemaan tiellä, kun rekka on tulossa vastaan O_O
 Lauantaina ja sunnuntaina Grazi oli vapaalla ja minä taas kaveriporukalla mökkeilemässä. Mukana oli ihana pentukoira, jolla riitti kyllä virtaa.
 
Hyvää ruokaa, ihana pentu ja mökkikynnet :)

Yhteiskuva :)
Eilen käytiin tamman kanssa sitten maastoilemassa ihan kahdestaan. Kävin etsimässä yhden peltoreitin ja sitten laukkailtiin isolla pellolla. Hypättiin me muutaman kerran ojankin yli, joka näytti ihan kuivahaudalle joita on menty maastoestetreeneissä. Tamma loikkasi ensimmäisellä kerralla sellaisen hypyn ojan yli, että oli minulla vähän selässä pysyttelemistä. Toinen kerta oli sitten vähän normaalimpi hyppy. Pellolle vievä peltotie oli varmaan toista kilometriä pitkä ja aivan ihana reitti. Ikävää vaan on se, että peltotielle päästäkseen täytyy kulkea autotietä pitkin ja mennä iso mäki alas. Tiellä tietysti liikkuu rekkoja ja kohdattiinkin yksi perävaunullinen rekka, kun oltiin tulossa pellolta pois. Rekka tuli alamäkeen ja me noustiin mäkeä ylös. Vähän jänskätti miten Grazi suhtautuu, kun ei nyt vähään aikaan ole mitään niin isoa autoa tullut vastaan. Mutta turhaan pelkäsin, sillä Grazi vaan lompsi eteenpäin, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Aikaisemmalla reissulla nimittäin juurikin rekan kohdalla oli pieni välikohtaus...
 
Tänään en lähtenyt tallille ollenkaan, sillä minulla ei ole ollut autoa käytössä. Päivä on siis mennyt koiraa hoitamalla ja kynsiä lakkailemalla. Onnistuin sotkemaan ensimmäisen lakkauksen, joten kun pääsin kotiin koiraa hoitamasta, niin tekaisin sitten uuden kuvioinnin kynsiin. Näistä tulikin aika kivat! Ehkä vähän eri väreillä olisi tullut vielä hienommat.. esim. kulta/musta tai punainen/musta. Tykkään kyllä tästä helmiäisen valkoinen/musta yhdistelmästä.
 
 
 
Tällä viikolla Grazin kanssa muutenkin varmaan vaan maastoillaan, sillä sunnuntaina on muutto takaisin kaupunkiin, jossa maastot ovat vähän huonommat. Kaupungissa tulee varmasti mentyä sitten enemmän maneesissa ja kentällä. Pitää panostaa kaulanaruiluun sitten enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti