torstai 20. elokuuta 2015

40. Kuolaimettomien sovittelua ja muutamia ratsastuskuvia

 
Olen jo vähän aikaa haaveillut kuolaimettomista suitsista, joita voisi sitten käyttää esim. kevyillä maastoköpöttelylenkeillä. Bongasinkin sitten toissapäivänä tuttavan kirppari-ilmoituksen ja hänellä oli myynnissä kuolaimettomat suitset. Laitoinpa heti sitten viestiä, että olisin niistä kiinnostunut ja sainkin ne saman päivän aikana jo itselleni. En käynyt kuitenkaan toissapäivänä tallilla, joten pääsin sovittamaan suitsia vasta eilen. Suitsissa oli paljon säätövaraa, tosin Grazilla onkin sen verran pieni pää, että jouduin laittamaan suitset pienimmilleen. Kuten otsapannastakin näkee, niin se on vähän iso, mutta varmaan meidän vähäiseen käyttöön ihan sopivat suitset.
 
Grazi oli taas pudottanut kengän, joten sen enempää en päässyt kuolaimettomia nyt kokeilemaan. Käytiin vähän kävelemässä kentällä ja maastossa, mutta kengätön jalka tuntui vähän aralta. Laitumella käytiin kyllä myös vähän käppäilemässä, kun etsin kengän Grazin selästä. Hevosen selästä näkee kauemmas ja ylempää, niin varsinkin kohdissa missä on korkea ruohikko huomaa irtokengän helpommin. Sieltähän se sitten ruohikosta löytyikin ja sain pohjallisenkin talteen odottamaan kengittäjää. Onneksi kengitys on jo huomenna, niin ei tarvitse montaa päivää olla ilman kenkää. Miten minusta välillä tuntuu, että Grazi laskee tasan 6 viikkoa ja viskaa vaan sitten kengän menemään. Tarkka tamma!
 
Tänään en käy Grazin luona ollenkaan, mutta menen kyllä toiselle tallille estetunnille. Ratsuna rautias pikkuruuna. Saas nähdä miten menee. Taidan ihan varmuuden vuoksi ottaa turvaliivin tunnille mukaan, jos vaikka satun kyntämään taas kentänpintaa. Huomaa kyllä, että kun on ratsastanut vain tasaisella ja ihanalla Grazilla, niin tasapaino on huonontunut, kun tamma ei esitä mitään ihmeellisiä loikkia. Aikaisemmin kun olen ratsastanut vaikka millaisilla hauskoilla tapauksilla, niin tasapaino ja reaktiokyky olivat huomattavasti paremmat. Vaikka onhan noita kuvien perusteella Grazinkin kanssa tapahtunut kommelluksia. Näitä on vaikka kuinka paljon. Pitäisikin kaivella "epäonnistumiskuvat" johonkin samaan postaukseen.
Pysyin tässä vielä kyydissä. Tamma kompastui ja tasapaino meni. Tehtiin voltti ja jatkettiin rataa.
Tulos 4vp voltista., ei estevirheitä.

Ensimmäisiä maastoestehyppelöitä.

Koominen kuvasarja joltain leiriltä, missä me ohjaajat vedettiin rata sitten vielä ilman satulaa. Vekkuliponi päätti kadota alta.
 
Ja sitten vielä niitä ratsastuskuvia viime viikolta. Mentiin aika kevyesti. Taivutteluja käynnissä ja ravissa. Laukkaa kevyessä istunnassa ja paljon isoja ympyröitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti