torstai 28. huhtikuuta 2016

80. Fasu

Fasuhan siitä sitten tuli tästä pikku oripojasta. Tallilla oleva toinen tammakin varsoi vihdoinkin. Kaikki oli mennyt hyvin ja tallissa on nyt toinen varsuli. Tammahan sieltä tuli (niin kuin minä olisin halunnut) ja vielä musta kivoilla merkeillä (kolme sukkaa ja tähtipiirto). Erikoinen lämminveriseksi muuten. Mutta siis melkeimpä juuri sellainen varsa, millaisen minä olisin halunnut. Tosin tällä hetkellä en kyllä vaihtaisi Fasua mihinkään <3

Nyt huomaa, miten Fasu on "kesyyntynyt" ja luottaa ihmiseen. Se on hyvin utelias ja kun karsinan oven avaa tai menee pihattoon, niin pikkukaveri tulee heti luokse. Kuvien ottaminenkin oli tänään työn ja tuskan takana, kun herra haluaa jatkuvasti tulla tosi lähelle. Kaikki normaalit hoitotoimenpiteeet onnistuvat helposti. Fasua on harjattu, jalkoja nosteltu, pesty peppua ja puettu sekä riimu että loimi melkeimpä joka päivä kahden viikon ajan.

Tällä viikolla ulkoiluaikaa on pidennetty useisiin tunteihin (olivatkohan ihan 6 tuntia jo pihatossa pari päivää sitten, kun oli lämmintä. Tänään hepat olivat pihatossa monta tuntia ja noin tunnin kentällä. Varsa otti taas spurtteja ja loikki puomin yli. Videoitakin otin sen minkä pystyin, mutta pitää tehdä niistä taas jotain koostetta. Kun lähdin tallilta, niin pääsivät vielä uudelleen pihattoon. Onhan siellä huomattavasti kivempi olla kuin karsinassa. Vapun jälkeen mietitään pihaton oven avaamista, niin että pihatto ja tarha ovat molemmat heppojen käytettävissä.


Uusi tukka mamman hännästä :P


Mamman jalat maistuu niin hyvälle.

Eka kerta kun näen että Fasu haukottelee.

Sieltä ne hampit tulee!

Sitten ulkoilemaan kentälle, kun sade loppui.


Jaloista olen ollut hieman huolissani. Aluksi jalat (myös toinen etujalka) olivat vielä enemmän pihdissä (polvet ja kintereet sisäänpäin/melkein yhdessä), mutta ovat ne hieman nyt suoristuneet. Silti aion loppuviikosta ottaa kunnon kuvat ja infota meidän omaa kengittäjää asiasta. Yhden mielipiteen olen jo saanut ja hänen mielestään kolmeen jalkaan voisi ajatella korjailua. Hankala vaan tietää milloin varsa seisoo "normaalisti", kun tässäkin on kaksi kuvaa allekkain melkein samasta tilanteesta  ja pieni painonsiirto vaikuttaa jalan asentoon paljon.2 kommenttia: