sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

68. Odottaa, odottaa...


Maha on laskeutunut enemmän. Kuva ke 30.3.

Odotteluhan tämä nyt vaan on. Tiineyttä tulee 6.4 täyteen 11 kk, joten siihen on vielä kolme päivää. Nyt alkaa töitten osalta helpottaa arki, mutta koulua on vielä ja pakollisia koulutehtäviä ja kokoontumisia, jota vähän sotkevat minun varsavahti aikeitani. Olen kuitenkin nyt yrittänyt iltaisin käydä tallilla, mutta pitää varmaan ajoittaa käynnit vielä myöhemmälle, jotta näkee Grazin käytöstä iltaruokien jälkeen. Tänään aion lähteä tallille kahdeksan maissa, katsotaan sitten mitä tammuska illalla puuhailee.  Täytyy varautua joka kerta jäämään tallille yöksi, jos varsomisen merkkejä ilmaantuu.

Neitin käytös on lopputiineyden aikana vaihdellut paljonkin. Kun muutimme maalle, siis sille tallille jossa tamman on tarkoitus varsoa, oli tamma aluksi todella rauhallinen ja ulos sekä sisään taluttaessa melkein perässä vedettävää mallia. Välissä oli se ihmeellinen lohikäärmevaihe, jolloin tuntui että tammalla on jatkuvasti tuli hännän alla. Nyt taas ollaan palattu rauhalliseen vaiheeseen, jossa tamma on taas melkeinpä väsyneen oloinen. Käytös on lähipäivinä ollut ihan normaalia. Ruoka maistuu ja suuria levottomuuden merkkejä ei ole näkynyt.

Tallilla on myös toinen tamma ja sen laskettu aika on vähän yli viikon Grazin jälkeen. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin, että kyseinen tamma saattaa jopa varsoa ennen Grazia. Toisen tamman takapää on nimittäin löystynyt huomattavasti Grazia enemmän ja sen tisutkin ovat isommat. Grazin takapää on löystynyt myös, mutta mielestäni sen pitäisi vielä löystyä vähän enemmän. Tietysti tämä on yksilöllistä hevosesta riippuen, kuten on "maidontuotantokin".

Tässä takapää keskiviikkona 30.3. (viikko ennen laskettua aikaa).


Ja pakollisia tisukuvia kahdelta viikolta ;)

24.3. torstai

30.3. keskiviikko

Varsakuume vain yltyy, kun kävin eilen katsomassa yhtä ihanaa ruunikkoa tammavarsaa, joka oli syntynyt perjantain ja lauantain välisenä yönä <3

6 kommenttia:

 1. Onko toinen tamma siitostamma vai ensikertalainen? Siitostammoilla lihakset löystyvät paaaaaaljon aikaisemmin ja rajummin kuin ensikertalaisilla. :)

  VastaaPoista
 2. Ounou, ihanan kamalan jännittäviä päiviä ja öitä! :D Ja voi sitä varsakuumeen määrää, kun Grazi lopulta jakautuu... Täällä seurataan jännityksellä, tsemppiä lopputiineyteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Tänään oli tallilla kaikki ok, molemmat tammat tosi rauhallisia, niin uskalsin tulla vielä kotiin nukkumaan.

   Kiitos tsemppaamisesta! :)

   Poista
 3. Yhden varsan kokemuksella veikkaan, että menee viikko-pari varsomiseen vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin veikkaan että menee yli lasketun ajan :) Tosin en osaa veikata, että paljonko.

   Poista