tiistai 12. huhtikuuta 2016

72. Levoton yö

ti 12.4. 342 vrk
Viime yönä en nukkunut hetkeäkään ennen puoli kuutta, sillä illalla kymmenen maissa alkoi hirmuinen levottomuus. Tamma viuhtoi hännällään, potki mahanalle, katseli kylkiä ja vaihtoi paikkaan todella usein. Se ei syönyt moneen tuntiin yhtään heinää. Kirjoiteltiin tarkemmin Heidin kanssa yön tapahtumia ylös ja oltiin kyllä ihan varmoja, että tänä yönä se varsoo. Mutta huihai eipä varsonutkaan. Jotain polttoja tammalla on kyllä ollut, sillä se oli todella kiukkuinen ja varmaan teki kipeää. Aamuyötä kohti Grazi rauhoittui hieman ja viiden jälkeen se odotteli jo aamuruokia karsinan ovella.

 ma 11.4. 341 vrk
Yöllä tamma oli kyllä niin levoton, että jos sama meininki jatkuu tänään iltaruokinnan jälkeen, niin valvon kyllä taas koko yön. En vain uskalla nukkua (kuin ehkä maksimissaan todella lyhyissä pätkissä) tai korkeintaan silloin, jos joku muu vahtii mitä tamma tekee. En halua missata tätä varsomista. Mikään ei olisi ihanampaa, kuin nähdä vastasyntyneen varsan ensihetket.

Eilen käytiin tallissa yhden aikoihin ja seuraavan kerran mentiin vasta aamutalliin, joten tammat saivat olla todella rauhassa. Toistetaan varmaan sama juttu tänään, eikä turhaan rampata tallissa ettei turhaan häiritä tammoja. Tosin toisen tamman karsinassa kun ei ole kameraa ja sitä on käytävä kuitenkin välillä tarkkailemassa. Grazia voi seurata todella hyvin kameran välityksellä.

Nyt tammuska ulkoilee auringonpaisteessa ja meikäläisen tekisi mieli ottaa pienet unet, niin jaksaa taas valvoa. Kaupasta kotiutin muutaman Batteryn, jospa niiden voimalla silmät pysyvät auki. Jokohan se varsa tulisi ensi yönä? Katsellaan miten levotonta illalla on. Käyn vaikka lisäämässä tähän postaukseen kommentin, että miltä näyttää.

Maha<3

Sulalla kentällä kelpaa vaikka ottaa muutama raviaskel.

Paparazzeja liikenteessä tuumii Grazi.


5 kommenttia:

 1. Kyllä se sieltä kohta tulee! Jännät paikat teillä siellä :) Muistan sen niin kuin eilisen, kun Elviira viime toukokuussa syntyi ja kokemuksena sitä ei voita mikään.

  VastaaPoista
 2. Alkaa olla tosiaan jännät paikat!

  VastaaPoista
 3. Oi vitsi, tosi jännää! :) Oli se kyllä aivan huikea kokemus. Ja kaiken sen valvomisen arvoinen, moneen kertaan! Minä kävin tänään katsomassa kaverin tammaa, jolla ilmeisesti oli "laskettu aika" tänään. Niin hyvä tuuri vaan ei voi olla, että ehtisin varsan tällä reissulla vielä nähdä. Tamman oli kyllä ihana ja sitä valtavaa mahaa katsellessa tuli elävästi mieleen se viime vuotinen odotus. Täällä jännitetään siis sivusta teidän viimeisiä odotuksen päiviä! :)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin jännitetään mukana!!

  VastaaPoista
 5. Aikas rauhallista on ollut, saas nähdä tapahtuuko tänä yönä mitään :) Voisin kuvitella, että joudutaan odottelemaan vielä seuraaviin öihin.

  VastaaPoista