maanantai 2. toukokuuta 2016

81. Maastoon!

Perjantaina pääsin ensimmäistä kertaa 4 kuukauteen oman hevoseni selkään. Vähän jännityksellä odotettiin, että mitä tamma sanoo pitkän tauon jälkeen.  Turhaan tarvitsi jännittää, sillä Grazi oli niin rauhallinen ja tyytyväinen, että pääsi taas metsään kävelemään. Menin koko lenkin pitkällä ohjalla ja kuvasin toisella kädellä varsaa puhelimella. Grazi nautti maastoköpöttelystä. Pitkään me ei lenkillä oltu, käytiin ehkä noin 10 min "suoranlenkki" kiertämässä. Alkuun hissukseen aloitellen, niin ei tule liian pitkiä lenkkejä varsan kanssa.
Viikonloppuna en kerennyt tallille, mutta hepat saivat kuitenkin olla paljon ulkona. Lämpimän kelin ansiosta varsa on saanut olla jo ilman loimea. Viikonloppu oli kyllä ihanan lämmin.

Tänään käytiin sitten Roosan kanssa tallilla ja lähdettiin käymään maastossa. Roosa meni ratsain ja minä sitten kävellen perässä hyvien kuvien toivossa. Samalla pystyin vähän vahtimaan varsaa ja tarvittaessa ohjaamaan oikeaan suuntaan. Hyvin Fasu kyllä kipittää mamman perässä ja varmasti onnistuisi maastolenkit ilman avustajaakin. Mutta hyvä nyt ensimmäisillä kerroilla olla vähän apujoukkoja mukana. Tämän päivän lenkki oli noin 20 min. Kierrettiin suoranlenkki ja estelenkki. Ennen maastoreissua kuvailin heppoja hetken, kun ne olivat tarhassa. Loput kuvat laitan toiseen postaukseen, kun niitä on niin paljon.


Toiseen tarhaan päästettiin toinen tamma varsan kanssa. Grazia ja Fasua kiinnosti hirveästi toinen varsa, mutta toinen tamma ei oikein halunnut päästää varsaansa vielä liian lähelle. Ihana olisi, jos varsat olisivat päässeet nuuskuttelemaan toisiaan, mutta eiköhän ne vielä kerkeä.


Tammat vähän luimistelivat toisilleen.
Ja kyllä nyt on ihan pakko laittaa toisesta varsasta pari rallittelukuvaa. On se vaan söpö!9 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana pieni mies! :) Kyllä tulee ikävä noita aikoja, kuvia katsellessa. No, ihana kun saa seurailla edes muiden varsuleiden ensimmäisten kuukausien touhuja, vaikka oma onkin jo ihan iso. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se varsin ihana! Nopeastihan ne kasvaa ja pitää nyt yrittää käydä katsomassa sitä mahdollisimman paljon. Eihän se pitkään ole enää niin pieni :)

   Poista
 2. Voi miten ihania kuvia! Toivottavasti kirjoittelet tätä blogia vielä pitkään, on nimittäin hirmu kiva päästä näkemään varsan elämää alusta asti, etenkin söpöjen kuvien kera! Tykkään hirveästi sun tavasta käsitellä hevosia ja etenkin tuota pikkuista, kun tunnut tekevän kaiken hevosen ehdoilla! Nämä varsakuvat kyllä piristää päivää kerta toisensa jälkeen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä yritän kirjoitella blogia niin pitkään, kun vaan projekti jatkuu. On ihan valtavan ihanaa päästä katsomaan ajassa taaksepäin sitten vuosien päästä. Blogi toimii hyvin omana päiväkirjana ja sitten jos siitä on vielä iloa muillekin, niin tavoite on täyttynyt :)

   Kiitos ihanasta kommentista!

   Poista
 3. Eksyin lueskelemaan siun blogia, ihana kun oot kirjoittanut mm. varsomisesta noin hyvin. :-)

  Miun suokilla nyt tiineysvuorokausia 325, laskettu aika viikon päästä torstaina. :-) malttamattomana odottelen ja toivon, että kaikki menee hyvin... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus onkin ollut alusta asti kirjoittaa päiväkirjamaisesti ja mahdollisimman tarkasti kaikki tapahtumat ylös. Kiva kun eksyit tänne!

   Tsemppiä teille, toivottavasti tamma ei pidä jännityksessä liian pitkään :)

   Poista
  2. Meidän tamma varsoi eilisiltana terhakkaan orivarsan! :)

   Poista
  3. Ihanaa :) Hirveästi onnea teille :) Blogistasi vilkaisin ja hän on todella suloinen!

   Poista
  4. Kiiiitos paljon ♡♡
   Hihi Touho on kyllä ihana tapaus :)

   Poista