keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

69. 11 kk tiineyttä takana


Tänään se päivä sitten koitti, kun Grazin tiineyttä tuli täyteen 11 kk, eli 336 vrk. Ja uskotte varmaan, että tätä on odotettu kuin kuuta nousevaa! Virallinen laskettu aika on tänään, mutta vähän siltä näyttää että tamma pitää vielä jännityksessä päivän jos toisenkin.

11 kk

11 kk

Eilen illalla menin tallille vaille kahdeksan ja harjailin Grazin nopsaan. Otettiin tallin muut hepat sisään (kantavat tammat oli otettu jo aiemmin) ja annettiin iltaruuat, sekä täytettiin tammojen heinäverkot. Jäin tallille vielä ja käytiin sisällä istuskelemassa. Puoli 11 käytiin vielä vilkaisemassa mammat, että onko levottomuutta havaittavissa, mutta rauhallista oli. Toinen tamma ehkä hieman möyhinyt karsinaansa ja aavistuksen levottomampi kuin Grazi. Kumpikaan ei ollut syönyt hirveästi parissa tunnissa. Päätin sitten vielä lähteä kotiin nukkumaan yöksi.

Tänään tultiin tallille Heidin kanssa puoli kahdeksan aikoihin. Harjailtiin Grazi ja otettiin muutamat kuvat ulkona. Tammalla oli vähän virtaa ja hän olisi mieluusti ottanut muutamat ravikierrokset pihamaalla. Iltaruokien jälkeen talli hiljeni ja käytiin kympin maissa vilkaisemassa tilannetta. Edelleen tallissa rauhallista. Ehkä tässä vielä myöhemmin käydään kerran vilkaisemassa mitä tammoille kuuluu, ennen kuin uskaltaa mennä nukkumaan.  Uskon, että vielä saadaan melko rauhassa olla itsekin ja loppuviikkoa kohti varsavahtia pitää varmaan vähän tiuhentaa. Kamerasta voi toki välillä vilkaista missä mennään, mutta harmillisesti leirimökin selektiivilasit ja paksut hirret eivät päästä signaalia sisälle ja kamera toimii terassilla parhaiten.

Jännää on, yritän laitella blogin puolelle lisää päivitystä heti kun alkaa vähän enemmän tapahtua.

1 kommentti:

  1. Jännittävää! Teillä alkaa olla jo tosi lähellä synnytys.

    VastaaPoista