maanantai 29. kesäkuuta 2015

24. Tuplasti kenkiä irti

Ihmeellinen kesä! Aikaisempi irtokenkä sai kaverikseen toisen irtokengän. Tuplasti irtokenkiä siis tälle kerralle. Onneksi tämä toinenkin kenkä tipahti ennen kuin tallilla kävi kengittäjä, jotta saatiin molemmat kengät jalkaan kerralla. Viimeksi lähti siis oikealta puolelta takakenkä ja nyt saman puolen etukenkä. Lisäksi tallilla on muidenkin hevosten kohdalla ollut nyt hirmu monta irtokenkää.

Nämä ovat ihmeellisiä irtokenkiä, koska meillä ei ole ollut irtokenkää varmaan viimeiseen vuoteen. Kengät ovat muutenkin pysyneet hirmu hyvin, vaikka välissä on ollut mitä ihmeellisimpiäkin virityksiä. Viimeksi meillä oli irtokenkä, koska kaviossa oli paikka-ainetta ja toiselle puolelle ei saatu ollenkaan nauloja itse kavioon. Mutta näitä sattuu, kun hevoset rallittelee laitumella!

Mietittiinkin tallilla irtokenkien syytä ja epäiltiin esimerkiksi heinän laadun muutosta, mikä olisi vaikuttanut kavioon... Vai nykyisten laitumien isompi koko, niin hevoset sopii rallittelemaan edellisvuosia railakkaammin. Tiedä sitä sitten mikä on oikea syy. Grazilla näyttää olevan ehkä hieman kuivat kaviot ja ne ovat muutenkin ainakin minun mielestäni hieman huonolaatuiset. Jos kenkiä on aiemmin tippunut, niin ne ovat helposti lohkaisseet palan kaviosta. Oli siis aika onni, että tämän kertaiset kengät olivat pudonneet melko siististi. Onneksi saatiin popot taas jalkaan ja oma kengittäjä tulee sitten viikon päästä ottamaan kaikki jalat.


Peltoa näkyvissä! :)
Pääsinkin sitten lähtemään maastoon heti kengityksen jälkeen. Tamma oli erittäin innoissaan, sillä onhan sillä ollut nyt neljän päivän vapaat. Mentiin paljon maastopoluilla ja käytiin katsomassa uusi reitti. Lisäksi muutaman kerran pellonreunaa edestakaisin. Laukkakohdissa tamma oikein ponnahti laukkaan ja jarrutkin tuntuivat välillä olevan vähän ruosteessa. Pitäisi maastoilla muutaman kerran toisilla suitsilla, joissa on oliivikolmipala. Näissä meidän koulusuitsissa kun on vain oliivinivel ja ne ovat vielä päällystetytkin :)

Jätin tänään myös meidän koulusatulan myyntivälitykseen. Jos se lähtisi sieltä kautta edes kokeiluun, kun ei minulle ole tullut itselleni yhtään yhteydenottoa satulasta. Huomenna pääsen kuitenkin shoppailemaan Hööksiin ja Ikeaan, joten good bye ne vähäisetkin rahat, mitä tilillä on! Mutta onhan minun ihan pakko saada näille ihanille, aikaisemmin ostamilleni, kannusremmeille mätsäävä otsapanta!

Aikaisempi Hööksin paketti ja ihanat kannusremmit<3 Arnika ei muuten tullut Hööksiltä, vaan muistaakseni ihan Tokmannilta.

Täytyi myös tilata CDON:ilta VS body mist, kun olivat alennuksessa.
Tuo on aika makea tuoksu :) Rakastuin nimittäin Lontoosta ostamaani
VS bodymistiin joka oli nimeltään Bombshell. Lisäksi ihana Ted Bakerin
puhelinsuojus<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti