tiistai 9. kesäkuuta 2015

18. Odottaminen jatkuu, tamma edelleen tiineenä! 
Jänskätys jatkuu tämän päivän ultran perusteella! Käytiin nimittäin tänään oriasemalla pistäytymässä ja oli tamman toisen tiineystarkastuksen aika.  Vuorokausia on nyt kasassa 34, sillä viimeinen (ja ainut) siemennys oli 6 päivä toukokuuta.

Matkalla
Aamulla soittelin taas tuttuun tapaan oriasemalle ja kyselin, että moneltako meidän pitää tulla. Sovittiin, että menemme paikalle kahdeksi. Olin tallilla vasta 13.30, mutta ajattelin että 15 minuuttia riittää hyvin ponin puunaamiseen ja traileriin lastaamiseen, sillä oriasemalle olisi tarkoitus ollut lähteä 13.45. Noh, tallilla menikin hieman ajateltua pidempään, sillä tappelin Grazin kainaloon tarranneen punkin kanssa. Muistan viime kesältäkin, että punkit viihtyivät hyvin tamman kainalossa. Se ei ollut vielä iso, mutta kuitenkin sen kokoinen, että sen huomasi harjatessa. Pääsimme matkaan siis vasta 13.53, joten oltiin oriasemalle hieman odotettua aikataulua myöhässä.

Oriasemalle saavuttuamme otin Grazin pois trailerista ja vein sen sisälle talliin, jossa ultraäänitutkimus tehtiin. Tamma käveli tällä kertaa suoraan pakkopilttuuseen, ilman mitään epäröintiä. Oikein mallipotilas siis! Häntä nostettiin sivuun ja eikun ultraamaan.
 
Eläinlääkärillä meni hetki, että hän paikansi sikiön. Ensin näytti, että ei sieltä löydy mitään ja alkoi minuakin vähän huolestuttamaan, että sikiö on kadonnut ja joudutaan aloittamaan koko astutusrumba alusta. No, onneksi oikea kohta sattuikin sitten näytölle ja saatiin tiineys varmistettua.Edelliseen ultraan verrattuna alkiorakkula (tuo musta alue kuvassa) on kasvanut huomattavasti. Mustan alueen sisällä tuo vaaleampi "olio" on sikiö, jonka eläinlääkäri sanoi olevan 2cm kokoinen. Sikiö olisi voinut liikkua tai ns. "potkia" jo tässä vaiheessa, mutta tällä kertaa se oli ihan liikkumaton. Ainakin minun silmääni. Tiineys kuitenkin etenee hyvin ja sikiö näytti normaalille.
 
Hauskasti tuossa kuvassa näyttäisi, että sikiö olisi jo "hevosen" muotoinen, mutta eläinlääkärin mukaan ei se taida vielä olla. On sillä jokin muoto, mutta ei selvää hevosen muotoa. Sattui varmaan vaan niin sopivaan kohtaan tuo pysäytyskuva, että näyttää pikkupikkuhepalle tuo sikiö.
Ultraäänellä nähtiin myös napanuora, mikä ei näy tuossa ottamassani kuvassa hirveän hyvin. Eläinlääkäri sanoi kuitenkin, että se on tuossa sikiön yläpuolella.
 
Ihanaa, että sikiö on edelleen matkassa mukana ja köllöttelee tammamamman kohdussa. Saisikin nyt pysyä siellä ihan kiltisti ja kehittyä normaalisti. Seuraava tiineystarkastus on 90vrk siemennyksestä, eli 54vrk päästä. Se tarkoittaa sitä, että ultrakuulumisia saadaan taas elokuun alussa lisää! :)


Tammat ulkoilemassa, kun Grazi palasi takaisin tiineystarkastuksesta

4 kommenttia:

 1. Apua! Tämä lisää perhosia mun omaan mahaan, vaikka oma pikku mussukka viedään vasta viikonloppuna orin luo. Ja jännittävimmät osuudet on vasta edessä. Edelleen tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella varmasti vielä tänä kesänä tamman astuttaminen edessä, me oltiin liikenteessä aika aikaisin :)
   Kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan! :)

   Poista
 2. Oi! Onnea odotukseen! :) Jään mielenkiinnolla seurailemaan sun blogia :)

  VastaaPoista