torstai 11. kesäkuuta 2015

19. Ratsastustunti westerntyyliin

Tunnin lopuksi pienellä ympyrällä taivutusta, jotta ulkokylki lähtisi venymään.

Eilen tammalla oli hieronta. Hieroja sanoi, että Grazi on todella hyvän tuntuinen. Ei pahoja jumeja oikeastaan missään, vaan ristiselän ja selän alue olivat hieman jumissa. Kuitenkin suuri ero viime kertaiseen hierontaan, jolloin selkä oli todella arka! Maastoilu ja kotihieronta ovat selvästi auttaneet.
 
Varasin itselleni ja Grazille tälle päivälle tunnin lännenratsastustallille. Halusin saada vinkkejä taivutteluun ja rennoksi ratsastamiseen pidemmälläkin ohjalla. Lisäksi me ollaan menty paljon kaulanarun kanssa ja muutenkin kotonakin pitkällä ohjalla, joten miksipä ei otettaisi länkkäritunteja jos siitä vaikka tulisi meidän uusi lajivaltaus! Tammahan toimii erittäin hyvin painolla ja se on herkkä kuuntelemaan apuja. Nytkin huomattiin, että jos istun yhtään vinossa peruutuksessa, niin tamma peruuttaa vinoon. Kun korjattiin istuntaa, niin peruutuskin saatiin suoraan.
 
Tunnilla oli kivoja tehtäviä, joita voi tehdä kotonakin. Aluksi käyntivoltteja kulmiin ja pitkällä sivulla vuoroin hevosen peppua sisään ja vuoroin ulos muutamien askeleiden ajan. Kaulan täytyi olla suora ja ulko/sisälapaa piti korjata pohkeella suoremmaksi, jos se lähti valumaan ulos tai sisään.
Samaa tehtiin myös ravissa. Tässä haluttiin hevosta rennoksi ja mentiinkin vähän pidemmällä ohjalla.
Sitten tehtiin ympyröitä käynnissä, ravissa ja laukassa. Lähtö oli aina puomien välissä, jossa piti ensin pysähtyä, peruuttaa ja lähteä peruutuksesta suoraan raviin tai laukkaan. Sitten vielä lisää peruuttamista uralla niin, että käynnistä pysähdys, peruutus ja peruutuksesta suoraan laukkaan. Laukan kautta sitten siirtyminen käyntiin ja uusiksi koko homma. Ihan loppuun vielä taivuttelua pienellä ympyrällä, jotta ulkokylki lähtee venymään.
 
Sain hyviä neuvoja Grazin kanssa, joita voidaan treenailla kotonakin. Lisäksi oli mukavaa, että sai omasta istunnastakin kommenttia. Jospa se on omankin istunnan tästä rupeaisi saamaan kuntoon...
Vaikka tämä nyt ei ihan lännenratsastusta ollut vielä ja varusteetkaan eivät olleet sen mukaisia, niin rentoutta tammaan kyllä saatiin. Lisäksi olin aivan ihmeissäni, että Grazi oli niin rauhallinen uudessa paikassa, jossa oli ties mitä rekvisiittaa ympäriämpäri pihaa. Eipähän ole turhan tuuliviiri hevonen minulla, kun ei reagoinut mihinkään huonosti!
 
Seuraava tunti onkin ensi viikon perjantaina, katsotaan mitä oppeja sieltä saadaan kotiintuomisina. Sitten loppuun kuvapläjäys ranchiltä.
 
Jousiammustatauluja takana
Peppua ulos, kaulan pitäis olla suorana
 
Kulman jälkeen suoristus
 
Kanat vähän ihmetytti tammuskaa!
 
Rennosti
 
Rentoutta etsimässä...
 
Kivat lavasteet :)
 


 
Saapuminen puomien väliin käynnissä
Pysähdys ja peruutus

Heti laukan nosto peruutuksesta
 
 
 
 
Loppua kohti rennompana, saisi venyttää eteen hieman enemmän
 

2 kommenttia: