keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

16. Koulutuuppausta ja kaulanaruilua

Sain viime viikolla apukäsiä mukaan tallille. Tökkäsin hänelle tietenkin kameran kouraan, että räpsi nyt muutama kuva ratsasteluista molemmilla tammoilla. Laatu ei valitettavasti päätä huimaa, mutta onpahan todistusaineistoa tästäkin reissusta.
 
Ajatuksena on siis mennä sunnuntaina tällä Kelmi tammalla kokeileman sen elämän ensimmäiset koulustartit. Ratsastin sillä kolme kertaa viime viikolla ja käyn sen selässä vielä perjantaina, jotta saadaan kemiat kuntoon ennen sunnuntain startteja. Ilmoittauduin helppo D:hen ja helppo C:hen. Ne luonnistuvat joten kuten treeneissä. No tamma on muutenkin aika nuori, joten ei sinänsä ole edes mitään hurjia odotuksia. Kunhan käydään näyttämässä tammalle vähän elämää oman tallin ulkopuolella.
 
Kuvista päätellen oma asento on aivan jostain perämetsästä kotoisin. Kädet, jalat, ryhti.. Kaipaisin niin paljon taas valvovan silmän alle ratsastamaan. Se tosin vaatisi hevosen, jolla pääsisi kunnolla menemään ja treenaamaan. Kelmi on todella kiva ja menisin sillä varmasti enemmänkin, mutta sen täytyy tehdä ratsastuskoulun tunteja ja en voi siis täyspainotteisesti treenata sen kanssa.

Kelmi osaa ajoittain olla tosi raskas edestä ja se painaa mielellään päätään liiankin alas. Sitä pitää aina välillä vähän kohottaa edestä, jotta se ei mene ihan liian etupainoiseksi. Välillä tuli hyviä pätkiä ravissa ja välillä huonoja. Kun ratsastin molemmat radat peräkkäin, niin toinen oli huomattavasti parempi. Laukassa on vielä hakemista varsinkin pienillä kuvioilla, joten sen takia valitsin ohjelmat niin että niissä ei ole hirveästi laukkaa. Ravia onkin nyt treenattu senkin takia paljon enemmän, sillä esimerkiksi helpossa D:ssä ei ole ollenkaan laukkaa, vain käyntiä ja ravia.Ratsastin Kelmin jälkeen myös Grazilla. Laitoin huovan selkään loimivyöllä kiinnitettynä, jotta housut ei menisi likaiseksi ja karvaisiksi. Sitten vain riimunnaru kaulanaruksi ja eikun menoksi. Menin hetken kentällä ja kävin vähän läpi kouluohjelmia, joita menin myös Kelmin kanssa, jotta ne iskostuisivat päänuppiini. Tamma oli niin rauhallinen ja hyvällä tuulella, että päätin kokeilla käydä maastossa pikkulenkin pelkällä kaulanarulla. Muutaman kerran puska meinasi olla mielenkiintoisempi kuin minun antamat apuni, mutta selvittiin kuitenkin takaisin tallille. En olisi lähtenyt yksin, mutta kun oli avustaja mukana niin uskalsin sitten sen takia lähteä maastoon ilman suitsia. Siitä tässä pieni videokin todistusaineistona. Hyvin toimi jarrut myös narun kanssa!

Videolla on muutama pätkä kentällä ratsasteluista. Se todellakin on vaan ratsastelua ja tamman kanssa ei oteta niin tosissaan nyt tuota treenaamista. Peruutuksia on harjoiteltu kaulanarun kanssa viimeksi maneesilla, joten ensimmäisestä peruutuksesta näkee että se ei mene ihan putkeen. Toinen on jo huomattavasti suorempi peruutus kuin ensimmäinen.


 Tamma on niin rakas<3

Grazilla ei ole selviä kiimanmerkkejä ollut nyt siemennyksen jälkeen, joten voisin kuvitella että se olisi edelleen tiineenä. n. 30vrk tiineystarkastus on kuitenkin 9.6. joten sitten selviää vieläkö tämä meidän jännittäminen jatkuu. Olisihan se hienoa, että kohta olisi enää noin 10kk jäljellä tätä odottamista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti