perjantai 26. kesäkuuta 2015

22. Viimepäivien tekemisiä

Koostetta tapahtumista viimeisen viikon ajalta, vieläpä vähän sekalaisessa järjestyksessä. Juhannus sujui itikoiden syötävänä mökkeillessä. Oli ihana rentoutua paljussa, kun ulkona oli melko kolea juhannuskeli. Juhannuksen vietosta kotiuduin jo sunnuntaina työpaikan kautta, kun tiedossa oli lyhyehkö päivävuoro.
 
Alkuviikolla oli aikaa piirrellä hieman ja katsoa samalla Gossip Girliä Netflixistä. Mietin tässä juuri pitäisikö ottaa Netflix vielä toiseksi kuukaudeksi, kun tuo ilmaiskokeilu tässä rupeaa loppumaan. Pikaisella vilkaisulla siellä oli paljon mielenkiintoisia sarjoja ja leffoja, joita en ole vielä nähnyt. Lisäksi niinä päivinä, jolloin ei tarvitse käydä tallilla ja on iltavuoro niin löytyy aikaa katsella jotain sarjaa ja piirrellä, kun olen kerta päivät yksin kotona.

Gossip Girliä taustalla, koneella mallikuva esillä ja pitkästä aikaa lyijykynät esillä! Ja ruokaa, namnam :DTöitä on tullut tehtyä kahdessakin paikassa. Tuntuu, että puolet päivästä menee mäkkärillä ja toinen puolikas tallilla tunninpidossa. Toissapäivänä ja eilen pidin ratsastustunteja, joihin lukeutuivat niin leiritunnit, kuin yksäritunnit ja maastotkin. Kiirettä on siis pitänyt.
Grazilla vedin toissapäivänä yhden maastotunnin. Tamma on niin reipas maastossa, että ponit jäivät auttamattomasti aina jälkeen. Sitten kun pyytää tammaa odottamaan, niin se ei meinaa malttaa pysähtyä, kun ötököitä on niin paljon. Täytyy keksiä joku hyvä ötökkämyrkky loppukesäksi, niin saa tammakin maastoilla vähän rennommin.
 
Toissapäivänä meillä oli myös pesuoperaatio. Kunnon shampoopesu tammalle, sillä viimeksi tamma on pesty viime kesänä. Karvasta tuli ihanan silkkinen, kiiltävä ja puhdas. Samoin harja ja häntä näyttivät oikein kiiltäviltä.Tamma onnistui myös pudottamaan kengän pesun jälkeen. Se säikähti jotain olematonta asiaa ja hyppäsi sivulle ja samalla putosi takakenkä. Se siitä ratsastelusta sitten viikonlopun osalta. Onneksi tallille on tulossa kengittäjä ehkä jo viikonlopun aikana, joten ensi viikon alusta pääsee taas ratsastamaan. Kenkä lähti onneksi siististi, joten kaviokaan ei kärsinyt tästä tapaturmasta. Meidän oma kengittäjä on tulossa vasta reilun kahden viikon päästä, joten toivotaan nyt että muut kengät kestää sinne asti.
 
Eilen pääsin itsekin taas pitkästä aikaa hyppäämään! Oli ihan hurjan mukava päästä taas ratsastamaan kunnolla ja toivottavasti saan jatkossakin käydä tällä kivalla pikkuruunalla esimerkiksi estetunneilla.
Se sai minut muutaman kerran ihan yllätettyä, kun ei tietenkään säädöt ole ihan kohdillaan ensimmäisellä hyppykerralla. Itse asiassa olen kerran ratsastanut tällä hevosella aiemmin, mutta vain aika pikaisesti ja siitä on reippaasti yli vuosi aikaa.2 kommenttia:

 1. Vinkki tuohon hyönteisongelmaan: Sekoita pulloon ihan rypsiöljyä ja etikkaa, sinne vielä valkosipulia muutama kynsi, niin suurin osa ötököistä jättää hyvin rauhaan - tosin paarmoihin ei kovin hyvin tehoa. Suihkupullo on hyvä, koska käsin levittäessä haju tarttuu käsiin... Haittapuolena siis hirveä haju, mutta jos sitä kestää niin tämä "salaatinkastike" on mahtava hyönteiskarkote :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kokeilla! Nyt meillä on ollut jotain kesäsprayta, joka ei todellakaan pidä ötököitä poissa. Mitään Dr.Repeliä en halua kokeilla, koska se on liian myrkkyä..

   Joku kehui myös jotain tervapohjaisia myrkkyjä, joten pitää katsella niitäkin.

   Poista