tiistai 26. toukokuuta 2015

14. Kesälaitumille totuttelua

Ihan vielä ei hevoset päässeet täyspäiväisesti kesälaitumelle. Muutaman päivän päästä varmasti osa on jo yötä ulkona. Minun neiti tosiaan ei ole yötä ulkona, vaan se tulee yöksi sisälle. Tämä ihan vain, että se saa levätä ötököiltä ja syödä väkirehut rauhassa. Tamma kun on herkän puoleinen laihtumaan, jos se ei saa heinän lisäksi väkirehuja.

Tänään laskettiin hevoset ensimmäistä kertaa vihreään. Olin kameran kanssa paikalla valmiina ikuistamaan laidunrallia. No mitenkäs kävikään, ehkä kaksi hevosta otti muutaman raviaskeleen ja vähän ne nuuhkivat toisiaan aidan yli. Kaikki syöksyivät melkein oitis vihreää syömään, eikä oikein kenenkään turpa sitten noussut sieltä ruohikosta pois. Olipa tylsä laidunkauden aloitus!

Napsin kuitenkin muutamia kuvia hevosista, niitä tähän näytille.

Heti aidan luokse katsomaan keitä toisella puolella on.

Sieltähän sitä tultiinkin orimaisesti tammaa tervehtimään. Tämä herra auttoi Grazin kiiman metsästyksessä.

Vähän nuuhkitaan.

Njää, ei kiinnosta pojat. Mulla on jo vauva masussa!
Tulipa taas kuningasidea lähteä ensi viikon sunnuntaina harjoituskoulukilpailuihin perliinolla tammalla, joka on Grazin laidunkaveri. Ratsastin sillä tänään ja voi kuolema miten jopa kouluohjelma helppo D voi tuntua niin vaikealle! Tällä hevosella oli ihan eri säädöt kuin omalla hevosella ja se tuntui niin erilaiselle. No läpiratsastin tämän Kelmi tamman ja pitää vielä loppuviikosta käydä sen selässä uudelleen. Ensi viikolla varmaan sitten ohjelmien treenausta enemmän, kun päätän mitkä ohjelmat menen kisoissa :) Luultavasti heD ja heC, sillä heB:ssä oleva 10 metrin laukkavoltti ei tule tuolta matamilta vielä onnistumaan.

Katsotaan jos saan jonkun kuvailemaan koulutreenausta Kelmin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti