torstai 14. toukokuuta 2015

11. Väliaikapäivitys


Tässä vaan odotellaan ensi torstaita.. mitään sen kummempaa ei ole tässä välissä tapahtunut. Tammalla on ollut selkä hieman arka ja se on vaihdellut paljon ristilaukkaan takajaloillaan. Ovatko kevät ja kiimat vetäneet juntturaan koko hevosen, vai onko syy jossain muualla, sitä en tiedä. Loimitettu tammaa kuitenkin on, käytetty BOT-fleeceä, arnika"hierontaa" annettu ja nyt sitä liikutellaan kevyesti sekä paljon ilman satulaa. Ensi viikolle, mahdollisimman alkuviikoksi, yritän saada hierojan katsomaan Grazia.
 
Itse taas sain jonkun ihme flunssan. Pari päivää ollut kurkku ihan kauhean kipeä ja nyt se kurkkukipu vaihtuu vuotavaksi nenäksi ja yskäksi. En tykkää yhtään, kun olisi nyt jaksettava kouluhommia saada eteenpäin ja töitäkin olisi...
 
Ensi viikolla olisi myös edessä muutto. Tamma muuttaa maalle, jossa se sitten varsomiseen asti tulee olemaan. Minulla tulee tallimatka kasvamaan 20km suuntaansa, sillä nykyiselle tallille on n. 10km suuntaansa ja uudelle 30km. Haluan kuitenkin ehdottomasti viedä Grazin sellaiseen paikkaan, jossa se pääsee kesälaitumelle, mutta saa viettää yöt sisällä. Tamma on muutenkin melko kuiva ja laihtuu helposti. Se on myös vähän nirppanokka ruuan suhteen, joten sisällä se saa olla suojassa ötököiltä ja levätä rauhassa sekä syödä aamu- ja iltaruuat rauhassa. Tällä kaavalla on menty kaksi kesää, jotka se on ollut minulla ja homma on toiminut hyvin.
 
Muutama viikko sitten mentiin kaulanarun kanssa ensimmäistä kertaa ulkokentällä. Tätä ennen on pysytelty maneesissa, sillä siellä tamma on oikein rento ja rauhallinen. Ulkokentällä sitä ihan selvästi jänskätti, joten mentiin vain askellajit läpi ja jotain isoja ympyröitä. Muutaman kerran tultiin ravipuomitkin kentän keskeltä. Aluksi testasin tamman vireystilan suitsien kanssa, mutta kun havaitsin että se kuuntelee minua hyvin, niin otin sitten suitset pois.Tässä muutamia kuvia mökkireissulta parin viikon takaa. Koira oli mukana mökillä ja pitihän sitä kuvailla, kun se osaa aina poseerata niin nätisti.
 

Poseeraa aina niin nätisti ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti