keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

5. Omatoiminen kuolainten ottaminen

Sain viime viikolla idean Mustaa valkoisella-blogin perusteella opettaa Grazi ottamaan kuolaimet suuhunsa omatoimisesti. Tässä nyt pieni videopätkä, joka jo sen päivän harjoittelun jälkeen otettiin.
 
Tämä on kolmas kerta, kun tätä ollaan harjoiteltu. Aiemmin mulla on ollut kuivia leivänpaloja käytössä ja Grazi on saanut syötyä ne hyvin myös kuolainten kanssa. Nyt oli jotain omenakarkkeja, paljon leipää kovempia ja tamma ei oikein saanut niitä kuolainten kanssa syötyä. Ensi kerralla sitten taas ruisleivät käyttöön. Nyt seuraava vaihe olisi varmaan se, että en anna jokaisella kerralla herkkua, vaan välillä vain jotta motivaatio säilyy yllä. Lisäksi kuolaimia pystyisi siirtämään jo hieman kauemmas, kun tamma rupeaa tajuamaan että ne voi käydä sieltä kauempaa hakemassa.
Sain tänään postissa orin varausmaksulappusen, joten kaikki on sitä myöten selvillä ja hoidettu. Nyt vaan odotellaan tammaa.. Eilen oli aivan ihana keli ja nyt  sitten tulee taivaan täydeltä räntää ja lunta. Ei tätä kyllä vielä kesäksi voi kutsua ja ei ainakaan helpota kelin puolesta tätä astutusjuttua. Lämpimiä kelejä siis odotellaan!

Joen rannassa käppäilemässä.
Puhelinlaatu, toissapäivän maastokäppäilyn jälkeen. Tamma kävi vähän polskuttelemassa joessa :)


Äsken otettu kuva ulkoa
 

Mittari näyttää nollaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti