torstai 5. heinäkuuta 2018

159. Kesäkuun hevosmenot

Kesäkuu

Hevosten kulut:
- 307e tallivuokra Fasu + vähän Grazin vuokrasta
- 95e Fasun vuolut ja osa Grazin kengityksestä
- 52,20e hevosten rehut (Build up 2 säkkiä, 1 säkki progress)
- 413,20e Oriaseman maksu (kausi, lääkkeet, laatikoiden palautukset)
- 130e siirtomaksu orista
yht. -997,4e


Omat menot: 
- 105e kaksi estevalmennusta ja yksi kouluvalmennus
- 90e maneesivuokrat sis. 1h erillään maksettu maneesivuokra + maneesikortti 10h
yht. -195e

Myöskin kesäkuussa meni paljon rahaa bensaan, kun oriasemalle ajeltiin about 8 kertaa. Valmentauduin myös ahkerammin ja tällä kertaa pääsin myös kouluvalmennukseen, josta oli todella paljon hyötyä. Ostin maneesikortin Kantelesärkän tallille, sillä siellä käymme hyppäämässä ja tarkoitus olisi kuskata myös Fasu sinne jossain vaiheessa. Laskin maneesikortin kuitenkin omiin kuluihini, sillä luultavasti tulen käyttämään sitä enemmän muilla hevosilla kuin omillani.

Rehukuluja on tullut nyt vähän enemmän kahtena kuukautena, mutta nyt ne riittävät hyvin muutaman kuukauden eteenpäin. Fasulla on vielä jäljellä Racingin Builder mixiä ja sen lisäksi ostin nyt 50% alennuksessa olevaa Englantilaista Build up rehua Fasulle. Oikea hinta säkillä taisi olla yli 35 euroa säkki, mutta koska säkit olivat myynnissä puoleen hintaan, niin ostin kerralla kaksi säkkiä. Yksi säkki kestää Fasulla varmasti vähän yli kuukauden, sillä se syö lisärehuja melko pieniä annoksia. Grazi taas puolestaan syö Racing progressia ja kauraa, joten silläkään lisärehun syöttömäärä ei ole mikään hirveän iso. Myöhemmin jos varsaprojekti jatkuu, niin täytyy ajatella jotain tammarehua. Mutta se on vasta tiineyden viimeisien kuukausien murhe. 

Tällä hetkellä olen myös maksanut n. puolet varsaprojektiin liittyvistä kuluista. Tulossa on vielä muutaman ultran hinnat (about 30e per ultra), eli käytetään Grazi ultrassa viikon päästä ja sitten kun tiineyttä on tullut täyteen 90vrk. Tällöin 3 kuukauden tiineyden jälkeen tulee maksettavaksi sikiömaksu, joka on Levisonilla 600e. Orista ei tämän jälkeen tule enää kuluja. Sitten varsaprojektin kuluihin tulee vielä sikiövakuutus ja mm. virusaborttirokotukset. Mutta niistä myöhemmin. 

2 kommenttia:

  1. Mitä teidän varsaprojektille kuuluu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitan tämän blogihiljaisuuden takia (toivottavasti piakkoin) postausta kahdesta ultrasta joista en ole tänne vielä kirjoitellut :) Mutta sanotaanko näin, että projekti etenee aikataulussa :D

      Poista