torstai 28. kesäkuuta 2018

158. Varsaprojekti 2019 etenee!

Sain erittäin ihania uutisia oriasemalla tänään! Grazi on nimittäin tiine ja nyt sitten odotellaan seuraavaa ultraa ja toivotaan parasta koko tiineyden ajalle.

Tänään lähdin tallille jo kymmenen aikoihin. Tarkoitus oli hypätä yhdellä toritammalla, joka aloittelee esteuraansa. Laitoin kuitenkin tallille saavuttuani ensin trailerin lähtökuntoon, rakensin esteitä ja kävin sitten hakemassa Grazin jo valmiiksi sisälle. Hän oli ruikkinut jotain koivilleen, joten kävin pesemässä tamman takajalat. Tällä välin toritamman omistaja laittoi hevosen valmiiksi estetreenejä varten. Grazi meni odottelemaan karsinaan oriasemalle lähtöä. Hyppytreenien jälkeen lastattiin kyytiin ensin tallilla oleva siitostamma varsansa kanssa. Myös se oli lähdössä tiineystarkastukseen. Kun tamma ja varsa olivat tallinomistajan kyydissä, niin lastattiin Grazi ja lähdettiin ajelemaan oriasemalle.

Grazia ennen ultraan meni 3 hevosta, joten hetki jouduttiin odottelemaan. Ei se haitannut, sillä Grazi on tosi tyytyväinen kopissa kun sille avaa sivuoven ja se pääsee kyyläämään tapahtumia. Roni leikki oriaseman pihassa toisen koiran kanssa, niin senkään ei tarvinnut pelkästään autossa odotella. Kun oli meidän aika mennä ultraan, niin kyllä minua vähän jännitti.Ensin tilanne näytti huonolta. Kolme vuotta sitten sama eläinlääkäri sanoi jo heti tuntevansa kädellä tamman olevan tiine. Nyt ei sanonut, vaan etsi ultralla alkiorakkulaa. Oikealla puolella näkyi jo iso follikkeli (4,2cm) ja ihmeteltiin, että onpas nopea kiimakierto kun 15 vuorokaudessa kasvattaa jo noin ison follikkelin. Poimutustakin ultrassa näkyi. Sitten eläinlääkäri siirtyi vasemmalle, jossa näytti hyvin tyhjältä. Kunnes jokin musta vilahti ultrassa. Siellä se alkiorakkula oli aivan vasemman kohdunsarven päässä, eli se oli vielä liikkumassa kohtuun. Tämä oli kuulemma normaalia näillä vuorokausilla. Kahta alkiorakkulaa ei löytynyt, joten kaksosriskiltä vältyttiin, vaikka sellainen oli olemassa. Alkiorakkula oli kooltaan 1,89cm, eli isompi kuin 3 vuotta sitten, jolloin se oli 1,4cm. En tiedä onko tällä mitään väliä, mutta mielenkiintoista vertailla nyt kun olen kirjannut kaiken ylös 3 vuoden takaa!

Mutta tämä oli jo toinen ilouutinen vähälle aikaa, sillä sain viime viikolla ennen juhannusta tietää myös päässeeni opiskelemaan luokanopettajaksi Itä-Suomen yliopistoon. Se oli toinen hakutoiveeni, sillä ensisijaisesti olisin halunnut opiskelemaan erkkaa, mutta vakavapisteet eivät riittäneet sinne. Mutta luokanopettajaksi opiskeltuani minun on mahdollista käydä erillisopinnot erkasta ja täten saada sama pätevyys, kuin mihin nyt yritin hakea. Olen tosi tyytyväinen, että sain koulupaikan. Hakijoita oli ilmeisesti melkein 400 ja 140 aloituspaikkaa, joista ei ensikertalaisille oli 38 avoinna.

Lisäksi kesällä on ollut tosi kivoja heppoja ratsastettavana ja yksi nuori ratsastajaan totutettava tapaus. Osalla pääsee hyppäämään ja osalla mennään ihan sileällä tai maastossa :) Vaihtelevaa touhua! Laitan alle instasta videon tämän viikon valmennuksesta. Instaan päivittelen muutenkin vähän ahkerammin heppakuulumisia ja muitakin kuulumisia mm. storyn puolelle. Ensi viikolla pitäisi taas päästä hyppäämään, jos suunnitelmat pitävät :) Sitten heinäkuussa reissataan Tuuriin, aloitetaan leirit, tehdään paljon töitä ja sitten saa jäädä elokuussa ansaitulle lomalle!


Henkilön Henna (@nnnicaa) jakama julkaisu

2 kommenttia:

  1. Onnittelut, kaikesta!
    Toivottavasti mekin saadaan huomenna ekasta tiineystarkastuksesta hyviä uutisia. Tosin mä vähän tein jo omia johtopäätöksiä siitä, että kiimaa pitäisi kyllä jo ruveta pukkaamaan ajallisestikin, kun orikin lyhyen matkan päässä huutelemassa ja Vihru ei reagoi mitenkään :)

    VastaaPoista
  2. Toivotaan että teilläkin on tärpännyt! Tämä odottelu on ollut tosi turhauttavaa :D

    VastaaPoista