maanantai 10. huhtikuuta 2017

119. Karvanlähtö ja kokeiluikäFasu aloittelee karvanvaihtoa, vaikka vasta eilen lunta tuli meille taas taivaan täydeltä. Jokaisella harjauskerralla karvaa saa raaputella irti noin talikollisen verran. Jospa se nyt sitten nopsaan vaihtuisi kokonaan tuo karva. Päässä on jo turvassa ja silmien ympärillä lyhyttä karvaa.

Pojalla on ollut vähän "taantumaa" käytöksellisesti, kun tallinpiha on ollut kuin luistinrata viimeiset kaksi viikkoa ja ainakin kengättömien hevosien on ollut turvallisempi kulkea ison tallin läpi pikkutalliin. Tämähän oli ensimmäisen kerran varsin ongelmallista Fasulle, joka oli jumittanut isoon talliin eikä ollut suostunut kulkemaan tallin läpi. Aikaisemmin poika on kulkenut tallin läpi ilman ongelmia. Muutamana päivänä harjoiteltiin tätä ja nyt se ilmeisesti onnistuu ihan mallikkaasti, kunhan apuna on porkkana, jos poika sattuu jumittamaan. Toinen paikka missä tätä jumittamista ilmenee on, kun minä haen poikaa tarhasta. Fasu kävelee nätisti portille, mutta ei suostu kävelemään portista läpi. Lankoja en voi laskea pois käsistä, kun muut varsat karkaavat. Portilla jumitetaan yleensä vähän aikaa ja sitten jätkä kävelee portista läpi normaalisti. Outo varsa 😂
Fasu kokeili myös ensimmäistä kertaa tarvitseeko hänen seisoa naruissa käytävällä. Grazin vetopaniikin takia olin melkein heti valmis irroittamaan ainakin toisen narun seinästä tai nappaisemassa toisen narun pois pojan päitsistä (siinä on paniikkilukko), mutta onneksi en sitä tehnyt. Poika kiskoi aikansa, ei niin rajusti kuin mitä Grazi kiskoo, ja lopetti sitten yhtäkkiä, kun ei päässytkään irti. Tämä oli oikeastaan ihan hyvä, kun Fasu tajusi itse lopettaa kun narut eivät antaneetkaan sen lähteä peruuttamaan. Olen odottanut tätä kokeilua jo aiemmin, mutta nyt jätkä teki sen vasta ensimmäisen kerran. Tämän episodin jälkeen Fasu on ollut molempien tallien käytävällä kiinni kahdelta puolelta, eikä se ole yrittänyt irrottautua naruista ollenkaan. 
Seuraavaan viikkoon en poikaa sitten näekään, sillä olen juuri junassa kohti Helsinkiä. Huomenna aamulla lähtee sitten lento Lontooseen. Olen kyllä niin loman tarpeessa ja ehkä pienen opiskelu- ja hevostauon jälkeen jaksaa esimerkiksi aloittaa Vakava-kokeeseen lukemisen ja kotonakin kentät ja pihat kerkeää sulaa niin pääsee sitten taas tekemään Fasun kanssa ohjasajoa ja muuta treeniä. 
Palaillaan reilun viikon päästä Englanninkuulumisilla tänne blogin pariin. Luvassa on ainakin Harry Potter-painotteinen loma, kun pääsen katsomaan Cursed Child- näytelmän ja käymään Making of Harry Potter studio tourilla.

2 kommenttia:

  1. hieno varsa! oho, ootko hakemas okl?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hain lukemaan erityispedagogiikkaa Itä-Suomen yliopistoon :)

      Poista