maanantai 17. syyskuuta 2018

160. Kesällä on tapahtunut paljon


Rovaniemeltä, kunkkareihin lähdössä
Pahoittelut blogihiljaisuudesta. On vaan ollut vähän "veto"pois tietokoneella istumisen suhteen. Ja eipä ihmekään, kun kesä oli mitä upein. Tietysti eläinten kannalta se ei ollut paras mahdollinen ja hevosten vesiastioita sai täytellä jatkuvasti. Ulkona tuli kuitenkin viihdyttyä hyvin ja tulihan sitä juhlittua valmistumistakin. Nyt kuitenkin pieni katsaus menneeseen.

Valmistujaisista ja juhlakoira <3

Nipsu-poni ja viimeistelytreenit ennen estekisoja
Heinäkuun keskivaiheilla leireiltiin tallilla ja olin molemmilla leireillä opettajana sekä avustajana. Oli kyllä mukavaa! Kokeiltiin ensimmäistä kertaa pitää maastoestetunteja pellolla. Ja koska maastoesteet saivat niin suuren suosion, niin toisen leirin leirikilpailuna mentiin kahden radan kilpailu, jossa toinen rata oli maastoesterata pellolla ja toinen rataesteet kentällä. Toisella leirillä käytiin myös issikkavaelluksella, jonne osallistuin itsekin. Heinäkuussa heppailin paljon ja ratsastin hevosia päivittäin. 


Heinäkuun lopussa jäin ansaitulle kolmen viikon kesälomalleni. Loma alkoi mahtavalla tavalla, sillä kävin ensimmäistä kertaa Fasun selässä istumassa ja kävelimme kaksi pientä kierrosta käyntiä kentällä. Tästä selkäännoususta on instagramissani videonpätkä. Fasuahan olen jo selkäännousua varten valmistellut pidemmän aikaa tämän vuoden puolella. Tähän on kuulunut satulaan totutteleminen, jalustimien roikkumiseen totutteleminen, olen seisonut penkillä Fasun vieressä niin että olen korkeammalla ja taputellut samalla satulaa sekä hevosen kylkeä sen selän yli ja laittanut nojaamalla painoa satulaan. 

Näitä harjoituksia olen toistanut molemmilta puolilta ja yleensä olen joutunut tekemään nämä harjoitukset yksin. Näin ollen en ole esimerkiksi maannut satulassa mahallani kertaakaan tai laittanut kunnolla painoa jalustimeen, sillä en halua yksin varsan kanssa puuhaillessani aiheuttamaan sille tilannetta josta se säikähtäisi selkään tulevaa painoa ja ei olisi hallittavissani. Jalustinta olen kyllä kädellä vetänyt alaspäin totuttaen Fasua siihen, että hetkittäin painetta tulee jompaankumpaan jalustimeen. Ensimmäinen selkäännousu kuitenkin sujui varsin mainiosti, niin kuin oletinkin sen tapahtuvan. Onhan Fasu niin fiksu poika :) 

Puuduttava bussimatka Rovaniemelle, tässä jo melkein perillä.


Heinä-elokuun vaihteessa oli myös ravi-ihmisten kesän kohokohta eli Kuninkuusravit. Lähdin Rovaniemelle raveihin Toto-myyjäksi. Matkaa oli melkoisesti, mutta ajattelin että tämä saattaa olla niin ainutkertainen reissu etten voi missata sitä. Ja hienoa siellä olikin! Tosi kiva majoituspaikka, upea mökki ja ranta ihan mökin vieressä. Meillä oli super myyjäporukka ja mukava telttavastaava. Kunkkareista tuli tehtyä pieni hankinta Fasulle, eli siniset fleecepintelit ja sininen fleeceloimi. Kun maksoivat vain 20e ja lisäksi salmiakkinaru napakalla lukolla.


Elokuun lomailin siis lähestulkoon kokonaan. Ratsastin paljon ja kävin useissa valmennuksissa ja avasin kisakauden 2-tason kisoissa. Ensimmäisenä kisaratsuna oli Nipsu-poni tallilta, jossa minun hevoseni majailevat. Hyppäsin ponilla alkuvuodesta 1-tason kisoissa 70cm ja 80cm puhtaasti. Tarkoitus oli lähteä hakemaan kvaaleja 80cm luokasta, jotta saisin toisella hevosella startata seuraavan viikon kisoissa 90cm. Vähän tylsähkö tämä kvaalisääntö, koska en tälläkään hetkellä saa startata kuin 90cm korkeudella ennen kuin hankin toisen kvaalin 90cm luokasta. Eli kahdella kvaalituloksella saa nostaa luokkakorkeutta 10cm. Kaikki aiemmat tulokseni ovat siis useita vuosia vanhoja, sillä minulla ei ole ollut kisahevosta Grazin jälkeen. Grazilla kuitenkin mentiin 100cm ja 110cm silloin nelisen/viitisen vuotta sitten. 


No sain kvaalin ponin kanssa, olimme 80cm luokassa kolmansia puhtaalla radalla. Seuraavissa kisoissa menin isolla ruunalla, jolla olen tässä myös käynyt alkuvuodesta asti valmennuksissa. Kisat menivät tosi hyvin, 80cm olimme kolmansia ja 90cm toisia. Valmentajan kanssa oli puhe että olisin voinut mennä 100cm, mutta kvaalien takia en pystynyt sitä menemään. 80cm tuntui todella pieneltä, mutta olipahan lämmittelynä sitten se alla. Ei ole ikinä ollut niin varma olo ennen toista rataa, kuin tuon hevosen kanssa. Hyppäsinkin ennen toista rataa vain kaksi verryttelyhyppyä koska ei ollut tarve mennä enempää. Hyvä statistiikka nyt 2-tason kisoista, kolme starttia ja kolme sijoitusta!



Piti vielä testata pääsenkö hevosen selkään ilman jakkaraa :'D No huijasin vähän ja Grazi seisoo montussa. Ja otin vauhtia.


No sitten Heidi kävi myös Joensuu visiitillä elokuussa! Melkein taas asuttiin tallilla (tai eri talleilla) kun olin kehittänyt taas niin paljon tekemistä. Maastoiltiin, käytettiin Grazia uimassa ja kokeiltiin suppailua. Heidin avustamana kävin vielä toisen kerran Fasun selässä ja kävelimme taas kaksi kierrosta kentällä. Tällä kertaa selkäännousussa Fasu oli vielä parempi, eikä ollut niin jännittynyt. Tästä on nyt hyvä jättää Fasu miettimään ratsuhommia ja ajatuksena on jatkaa sitten kun maa sulaa ja ei ole liukasta. Eli en aio talvella edes käydä sen selässä ja en aloita vuodenvaihteessa ratsastusta. Minulla on niin kiireinen talvi tulossa opintojen ja töiden parissa, että voin ihan hyvin mielin antaa Fasun olla rauhassa. Toki silloin tällöin varmaan juoksuttelen sitä kentällä tai saatetaan käydä irtohypyttämässä, mutta mitään virallista aikataulua pojan kanssa etenemisestä ei varmasti tulla tekemään. 

https://kuusjarvenhys.wordpress.com/2018/08/26/match-show-tulokset/
Elokuussa piipahdettiin myös näyttelytreeneissä Match Showssa Outokummussa. Fasu käyttäytyi tosi hienosti! Paikalla oli paljon poneja, lapsia, lapsia keppareiden kanssa ja kaiken näköisiä rattaita yms. joista Fasu ei välittänyt pätkääkään. Mikä ihana 2v ori <3 Kehässä oltiin kolmestaan ja silti kaikki sujui sielläkin erittäin hyvin ja sain kehuja siitä, että Fasu esiintyi hienosti. Saimme kaikki hevoset punaisen ruusukkeen, sillä tuomarista kaikki olivat upeita hevosia. 

Kuitenkin BIS-kehään menijää jännitettiin hetki ja meidäthän sinne pyydettiin! BIS kehässä oli meidän lisäksi ihana shettistamma suloisen varsansa kanssa sekä islanninhevosori. Muutama kierros ravailtiin kolmiolla ja sitten alkoivat palkitsemiset. Fasu palkittiin päivän liitokaviona ja se sai hurjan ison vihreän ruusukkeen. Lisäksi olimme BIS2 ja saimme vielä toisen vielä edellistä isomman ruusukkeen! :D Ei ole pojalla ollut ikinä noin montaa ruusuketta päässä kiinni ja silti se ei välittänyt niistä pätkääkään. Kunniakierroksella se esitti vielä komeinta raviaan!



Tulevan vuoden kohokohtiin voin varmasti lisätä myös varsaprojektin, josta kirjoitan erillisen postauksen. Grazilla vaihtui vähän vuokraajaporukka nyt syksyn tullen. Grazi on tosi hyvässä kunnossa ja varmasti pysyykin hyvässä kunnossa varsomista ajatellen kun se pääsee nyt liikkumaan säännöllisesti. Tietysti hevosta ajatellen ja hevosen ehdoilla. Grazi osaa kyllä sanoa milloin on hyvä olla ja milloin ei ole. 

Mutta ensi viikolla Fasu pääsee kylpyyn ja sitten suuntaamme tamma- ja varsanäyttelyyn Kantelesärkän tallille. Jännittää! Toivottavasti poika esittää yhtä hienoja liikkeitä kuin mätsärissä. Yritän raapustaa näyttelyistäkin erillisen postauksen, kun sen aika on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti