torstai 17. elokuuta 2017

132. Kohti näyttelyitä


Eilen tiistaina 15.8. oli määränpäänä Sotkamo, jossa järjestettiin tamma- ja varsanäyttelyt ratsuille, ratsuponeille ja rotuponeille. Alun perin tarkoitus oli mennä 22.8. Siilinjärvelle (joka olisi ollut vähän lähempänäkin), mutta en olisi saanut sinne tarpeeksi apukäsiä mukaan. Heidin tulo oli sovittu jo aiemmin, ja alustavasti Heidin Joensuussa olo aikana ei ollut yhtiäkään näyttelyitä ratsuille sopivan ajomatkan päässä. Sitten kalenteriin ilmestyikin Sotkamon näyttelyt, joihin otettiin myös ratsuja. Ilmoitin Fasun sinne pienen sumplimisen jälkeen.

Valmistautuminen aloitettiin tietenkin jo aikoja sitten, kun alettiin harjoitella vierellä ravaamista ja "näyttelyjuttuja" (seisomista, kolmiolla kulkemista, oikealle kääntymistä). Alustavasti 13.8. sunnuntaina oli määrä olla myös mätsärit meillä päin, mutta ne peruuntuivat ja kaikki paukut laitettiin sitten lähestyviin näyttelyihin. Lähipäivien  valmistautuminen meni jotakuinkin näin:

Lauantain treeniä

Ravitreeniä, lauantai
Lauantaina käytiin tallilla treenailemassa narussa juoksemista ja huomattiin, että Fasulla toisessa takajalassa oli haavoja ja vuohisen seutua turvotteli vähän. Puhdistettiin koipi ja toivottiin, että se ei kehitä impparia. Liike oli kuitenkin ihan puhdasta ja Fasu ravasi hienosti vieressäni. Samalla reissulla liikutin Grazin, jonka kanssa muisteltiin vähän miten kaulanarun kanssa toimitaan. Tamma oli oikein hieno ja se rentoutuu silmissä, kun suitset otetaan pois.
Grazi <3 Lauantailta
Sunnuntaina todettiin, että vältyimme onneksi impparilta. Jalka puhdistettiin taas huolellisesti ja tallissa totuteteltiin häntäsuojaan sekä nypittiin pojan harjaa siistimmäksi. Fasua ei paljon hätkäyttänyt harjan nyppiminen.


Puhelin laatu :D Pomputtelin jumppapalloa edellä ja varsa tuli kiltisti perässä.

Jätkää ei myöskään pelota, vaikka pallo hänen koskisikin. 
Tehtiin Fasulle myös vähän "tehtäviä" kentälle. Pikkueste, pujottelu ja jumppapallo, joiden kanssa temppuiltiin. Yhden spurtin jälkeen näytti, että Fasu arkoi toista etujalkaa hetken, mutta ravasi hetken päästä kuitenkin ihan puhtaasti. Olisikohan joku kivi osunut kavioon ja aiheuttanut hetkellisen arkomisen? Videolla vähän koostetta, mitä kentällä touhuiltiin. 


Maanantain reissulla katsottiin, että jätkä ravaa puhtaasti edellisen päivän arkomisen takia. Yksi ravipätkä pihassa ja näytti siltä, että varsa on ok. Sattui sopivasti myös lämmin päivä, sillä vuorossa oli Fasun ensimmäinen shampoopesu. Aiemmin olen vedellä Fasua kastellut, eli sinäänsä pesussa ei ollut Fasulle mitään uutta. Hän sallii myös sen, että kaadan sankolla vettä hänen päälleen. 

Pesun jälkeen kuivattelua pihamaalla vihreää syöden ja sen jälkeen Heidi pääsi Showsheenin kanssa vauhtiin :D Myös joulukalenterista saatu valkeiden kohtien kuivashampoo pääsi hyvään käyttöön, kun yritettiin jynssätä valkoisia sukkia puhtaaksi. Naamaan en uskaltanut ainetta laittaa. 

Laitettiin myös suurin osa tavaroista valmiiksi ja traileri lähtökuntoon. Alun perin varattiin mukaan 1 heinäverkko ja lisäheinää ikeakassiin, mutta onneksi otettiin sitten kuitenkin vielä toinen heinäverkkokin mukaan. Jätkällä on nimittäin aika suuri ruokahalu. Kun kaikki oli valmista, niin lähdettiin kotia kohti laittamaan vielä omat kamat ja eväät valmiiksi seuraavaa päivää varten.

Puhdas poika! :)
Itse näyttelyistä sitten seuraavassa postauksessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti