maanantai 12. kesäkuuta 2017

126. Kesäpäivät


Kesäpäivänä hepat ovat ottaneet rennosti. Grazin toinen ylläpitäjä ikuisti pojan köllöttelemästä auringosta nauttien. Kuumana kesäpäivänä taitaa poika ottaa tosi leppoisasti :) Jätkä on nyt ollut pidempiä aikoja laitumella. Se tulee edelleen yöksi sisälle ja luulen, että poika ei jää tänä kesänä ulos yöksi ollenkaan. Tämä ihan sen takia, että muu lauma on lanka-aidassa yön yli ja pikkuoria ei kehtaa lanka-aitaan yöksi jättää. Lisäksi Grazi on yöt sisällä ja Fasu pitää sille samalla seuraa, ettei mamman tarvitse yöpyä yksin tallissa. Sisällä yöpyessään Fasu saa myös helposti syötyä väkirehut rauhassa.

Fasu on otettu hyvin vastaan ruunalaumassa. Se viettää paljon aikaa vanhan herran kanssa ja alistuu edelleen kaikille kolmelle vanhemmalle ruunalle. Aamuisin Fasu ja ruunikko ruuna ottavat rallit. Päivällä Fasu kiusaa kimoa ruunaa, joka sietää aika paljon ennen kuin hätistää Fasun pois luimistamalla korvansa ja huiskauttamalla häntäänsä. Välillä poika on päässyt nahisemaan leikkimielisesti ruunikon ja kimon kanssa, mikä on tosi hyvä juttu nuorelle kasvavalle hevoselle.Grazi pääsi lauantaina kahlailemaan. Käytettiin sitä Roosan kanssa ensin polttariratsuna ja mentiin sieltä sitten läheiselle uittopaikalle kahlailemaan. Kyllä oli tammalla hauskaa, se on ihan hurja vesipeto! Alla oleva kuva on muutama vuosi sitten otettu, mutta kävimme siis lauantaina samassa paikassa. Roosa oli silloin hevosen selässä.

Pari vuotta vanha kuva, mutta samassa uittopaikassa käytiin viime viikolla.

Viime viikolla rakennettiin tallin maastoradalle maastoesteitä, joita käytiin hyppelemässä Roosan kanssa. Grazi menee kuin vanha konkari, se tykkää maastoesteistä hirveästi ja hyppää kaiken miettimättä kahdesti. Innostuu jopa, hassu exhyppääjä kun on :D Minä menin projektiponilla, joka yllätti ja hyppäsi kaikki rakentamamme maastoesteet kieltämättä kertaakaan. Kyllä on sillä issikalla tosi hyvä laukka ja hyppy rotuisekseen!

Tänään meillä alkoi leirit pyörimään. Projektiponi toimi aivan loistavasti aloittelijoiden kanssa ja Grazikin teki muutaman leiritunnin. Molemmat olivat hirmu rauhallisia ja kärsivällisiä. Onneksi tuli opetettua projektiponi seisomaan paikallaan vaikka mitä tapahtuu ympärillä :) Fasua ihmetytti leirin meno ja meininki ja se kytisteli aidan luona ja seuraili laidunkaverin kanssa tuntia laitumelta käsin. Tänään olisin mennyt ottamaan kuvia laitsalle, mutta koko päivän satoi harmittavasti vettä. Katsotaan nyt saisinko joku päivä edes kunnollisia laidunkuvia, jos kelit sen sallisivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti