keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

97. Peltolaukkaa


Mulla alkoi loma maanantaina ja sen jälkeen olenkin melkein asustellut talleilla. Perjantaista eteenpäin tulee kuitenkin monen päivän väli talleilulle Joensuussa, kun kunkkaribussi starttaa Joensuusta kohti Turkua. Olen töissä Kuninkuusraveissa viikonlopun ja sitten jään muutamaksi päiväksi Heidin luokse Turkuun. Tällä kertaa on mukava olla pelkästään työntekijänä, eli totomyyjänä raveissa eikä ole hirveää vastuuta koko teltasta.

Grazi kävi tiistaina ultrassa, sillä sille annetulla viikon Oriprim -kuurilla ei ollut mitään vaikutusta. Kohdussa ei kuitenkaan ole mitään ihmeellistä ja häikkää on virtsarakossa/virtsateissä. Syötellään siis pidempi kuuri ja salmiakkia kaveriksi. Jos näillä ei mene ohi tämä vaiva, niin sitten viljely bakteerien varalta. Samalla keikalla tuli varsalle taas vähän traileriopetusta ja huomasimme, että treeniä kaivataan. Pentu menee traikkuun työntämällä ja vetämällä, mutta ei malta pysyä siellä jos mamma ei tule heti. Grazi taas menee traikkuun ilman ongelmia, mutta ei malta seisoa siellä ja varsa pitäää saada heti vierelle. Kuitenkin jos on kaksi taluttajaa, niin ensin Grazi sisään ja varsa heti perässä ja yksi henkilö tarvitaan sulkemaan takaluukku, jotta saadaan hevoset pysymään kopissa. Grazihan ei siis siedä yhtään että tulee painetta päitsiin, kun se on kopissa ja jos se kokee painetta niin se lähtee heti peruuttamaan. Mutta jos saisi opetettua varsan olemaan kopissa rauhassa sen hetken, että Grazin saa tulemaan perästä, niin sitten pärjäisi kahdella henkilöllä lastaustilanteessa.

No nyt kuitenkin tämän päivän peltokuviin. Kaveri oli Grazilla mukana ilman satulaa ja minä nappailin sitten maastakäsin kuvia Fasusta ja Grazista. Fasu veti aikamoista rallia, kun jäi aina mammasta jälkeen, kun poika aina unohtui mussuttamaan heinää jonnekin kauemmas. Grazilla mentiin vain käyntiä ja ravia. Harjoiteltiin myös autotiellä kävelemistä, kun talutin Fasua pikkumatkan tienvierustaa. Kaksi autoa tuli vastaan ja poika ei sanonut mitään niistä. Toki Grazi oli siis Fasun ja auton välissä, mutta silti poika käyttäytyi oikein mallikelpoisesti. Ja kuten kuvista huomaa, niin varsakarva on jo melkein kokonaan irronnut. Veikkaan, että seuraavan kerran kun menen tallille (eli luultavasti ensi torstaina), mulla on jo täysin aikuiskarvassa oleva oripoika.
Vähän rakennettakin tähän väliin
2 kommenttia: