perjantai 1. heinäkuuta 2016

93. Kuulumisia


Taukoahan tästä blogiin kirjoittelusta on tullut, syynä hirveä kiire ja vähäiset yöunet. Töitä on tehtävä silloin kun niitä on tarjolla :)



Leirit ovat lähteneet kivasti pyörimään ja kyllä vaan Grazi ja Fasu ovat olleen leiriläisten vapaa-ajan viihdyttäjiä. Fasu on saanut menneiden viikkojen aikana totutella siis aikamoiseen vilinään. Lisäksi se on joutunut opettelemaan olemaan karsinassa yksin, kun mamma on käynyt lenkillä tai mennyt kevyen leiritunnin. Viime leirilläkin muutama ratsastaja pääsi kokeilemaan ensimmäisiä laukkojaan juurikin Grazin kanssa. Tamma olisi siis täydellinen aloittelijoiden hevonen. Nyt kun vielä kengät saadaan jalkaan (toivottavasti mahdollisimman pian), niin pääsee käymään "automaastoissakin" ilman varsaa. Meidän tallin lähimaastot on siis metsässä kulkevia hevosia varten tehtyjä leveitä maastoreittejä ja tähän asti ei ole ollut tarvetta lähteä autoteille. Autoteitä pitkin pääsee kuitenkin tekemään kivoja pidempiä maastolenkkejä, mutta sinne ei voi varsaa ottaa mukaan.

Tyhmä naru!



Fasun napa on edelleen melko suuri, joten kysyin asiasta eläinlääkäriltä ja hän lupasi puolestaan olla yhteydessä Laukaalle. Kerron tästä lisää, kunhan saan jotain uutta tietoa asiasta. Fasun kanssa on opeteltu myös kiinnioloa. Tämä on aloitettu niin, että olen laittanut karsinassa ja käytävällä narun kalterin takaa ja pitänyt sitten narusta kiinni. Muutamia kertoja Fasu on vetänyt  tai nojannut taaksepäin, mutta ei paniikinomaisesti. Se on nopeasti oppinut, ettei pois pääse ja eteenpäin tulemalla paine hellittää. Olen sitten kehunut sitä paljon, kun se tajuaa tulla eteenpäin.


Meillä kävi viime viikolla myös valokuvaaja ja nyt bloginkin puolelle on paljon uutta materiaalia. Postauksen kaksi ensimmäistä ja viimeisen kuvan on ottanut Mai Mönkkönen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti