tiistai 8. maaliskuuta 2016

65. 10 kk takana ja 1 kk jäljellä

305 vrk eli 10 kk

Takaa
ja edestä.6.3 saatiin täyteen 10 kk Grazin tiineyttä. Vuorokausina tämä tarkoittaa 300 vuorokauden rajan ylitystä. Maaningan oriaseman mukaan varsan karvapeite on nyt saanut lopullisen värinsä ja peittää koko varsan ihon. Tarkemmin vuorokausia 6.3. kertyi jo 305. Niinpä voisimme olettaa että noin kuukauden päästä on jo hyvinkin mahdollista, että jotain alkaa tapahtua.

Mukaan vielä nopea animaatio mahan kasvamisesta. Harmi kun kuvissa Grazilla on ihan erilainen ryhti. Mutta kyllä siitä tuon mahalinjan näkee kuitenkin.

Laskuriin on laitettu noin 340 vuorokautta, joten laskurin mukaan laskettu aika olisi noin 6.4. Varsahan olisi elinkelpoinen jo 300 vuorokauden täytyttyä (Hevostietokeskus). 320 vuorokauden jälkeen varsaa ei kutsuttaisi enää varhain syntyneeksi ja tähän olisi enää noin puolitoista viikkoa. Grazi näyttää kuitenkin tällä hetkellä siltä, että varsa ei tule syntymään vielä ihan lähiaikoina. Edes Grazin utareet eli tuttavallisemmin tisut eivät ole turvonneet vielä ihan hirveästi. Kasvua on tapahtunut lähinnä tisujen etupuolelle sellaisena "röllykkänä". Selvinnee kuvista paremmin.

Keskiviikko 24.2.

Perjantai 4.3.


Nyt jatketaan varsomisen merkkien seurailua. Vielä tässä pitäisi melkein koko maaliskuu paahtaa opetusharjoittelua, muita koulujuttuja sekä töitä, joten toivottavasti Grazi ei vielä maaliskuussa tiputa varsaa matkasta. Se sekoittaa nimittäin meikäläisen aikataulut ja en kerkeä olemaan varsavahdissa tallilla. Tietysti jos merkkejä ilmenee parin viikon päästä, niin pakkohan se on tallille muuttaa, mutta en pysty siellä jatkuvasti oleilemaan. No tästä lisää lähempänä.

2 kommenttia:

  1. Hitsi, kun te elätte kohta jännittäviä aikoja! Niin muistan tuon ihanan tiineysajan loppupuolen jännäämisen. Toivottavasti varsa pysyy masussa vielä mahdollisimman pitkään, jotta kelit ehtivät edes vähän keväisemmiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt näyttää siltä, että päästiin pahimpien pakkasten ohi. Saisivat vielä nuo jäät sulaa, että ei olisi liian liukasta.

      Poista