sunnuntai 28. helmikuuta 2016

64. Ruokinta tiineyden loppuvaiheessa

Grazin ruokinta on nyt muotoutunut "lopulliseen" muotoonsa ja ennen varsomista väkirehumäärää ei lisätä enempää.

Aamuruoka:
½ l. kauraa
n. 4,5 dl greenlinea
3 dl tammarehua (Tallipro Breeder)
n. 1 dl pellavaista turvotettuna
biotiini

Iltaruoka:
½ l. kauraa
n. 4,5 dl greenlinea
3 dl tammarehua (Tallipro Breeder)
n. 1 dl pellavaista turvotettuna
biotiini
kivennäinen

Pellavarouhe otettiin uutena mukaan ruokintaan tuomaan vähän energiaa ja pitäisihän sen olla hyväksi mahalle. Lisäksi greenlinen ja tammarehun määrää kasvatettiin vähän. Väkirehut turvotetaan suureen määrään vettä, sillä Grazi on huonohko juomaan ja näin ollen (ahne kun on), se lipittää ensin veden ja sitten maistuu vielä ruokakin perään. Illalla vettä on aamua runsaammin, kun yöllä on enemmän aika syödä isompi määrä väkirehuja. Grazi saa myös hyvälaatuista kuivaheinää, niin että sitä on tarjolla melkein koko ajan. Ulos tamma saa useamman annoksen päivän aikana ja sisälle yöksi se saa suuren heinäverkollisen. Heinän määrää ei ole mitattu, mutta määrä ei ainakaan ole pienentynyt siitä, mitä se on saanut aiemmin.

Olen luottanut tallinomistajan ammattitaitoon Grazin ruokinnan kanssa, sillä minulla ei ole kantavan tamman ruokinnasta aikaisempaa kokemusta eikä tietämystä. Varsomisen lähestyessä on kaiketi tarkoitus tiputtaa väkirehujen määrää, mutta heinää tammalle tarjotaan edelleen reilusti.

Kirjoitushetkellä laskettuun aikaan 41 vrk! Olin havaitsevinani tamman tissien alkavan hieman turpoamaan, joten täytyy nyt seurailla niitä. Grazihan saa karsinaan varsomiseen olkea, joka laitellaan paikalleen sitten kun varsominen alkaa lähenemään. Hiihtolomalla olisi myös tarkoitus testailla valvontakameraa, että nähdään toimiiko tallilla oleva varsomiskamera vai pitääkö hommata jostain varsomiskamera lainaan. Hurjasti tekemistä vielä enne h-hetkeä :)


2 kommenttia:

  1. Minkä kameran otatte käyttöön varsomiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa en edes tiedä millainen tallin kamera on ja se on oikeasti ikivanha :D Sen tiedän, että se tarvitsee sähköä toimiakseen ja varsomiskarsinoiden yläpuolella onkin pistokkeet kameraa varten. Mutta se pitää testata hyvissä ajoin, jotta kerkeän hankkimaan toisen tilalle, jos tallin kameraa ei saadaksan jostain syystä pelittämään. Laitan lisätietoja tänne blogiin, kunhan kerkeän tutkia kameraa tarkemmin :)

      Poista