maanantai 21. maaliskuuta 2016

66. Valmistautumista ja odottelua

Kuusi kottarillista uutta purua karsinaan, rakennellaan pehmyttä pohjaa varsomista varten.
Päivät vaan vähenee hurjaa vauhtia ja laskuri näyttää kirjoitushetkellä laskettuun aikaan olevan jäljellä enää 18 vrk. Facebookin Varsat ja varsojat -ryhmässä onkin ollut jo muutama ihana varsakuva tältä keväältä ja varsakuume senkun kasvaa!

Meillä on tällä hetkellä ihan pääkallokelit ja todella liukasta joka puolella, jos aurinko ei ole kerennyt sulattaa maata vielä esille. Tallin piha oli hyvin hiekoitettu, mutta en ole uskaltanut lähteä Grazin kanssa kävelyille maastoon, sillä auratut maastot ovat mielettömän liukkaita tällä hetkellä. Tamma saa kuitenkin ulkoilla isossa tarhassa, jossa se liikkuu itse niin paljon kuin haluaa.

Varsomiskameran testasin ja se on ihan antiikkinen, mutta toimii. Itseasiassa siinä on myös mikrofoni, mutta en tiedä miten hyvin äänet kuuluu kun kamera nostetaan korkealle kattoon. Merkiltään kamera oli Denver ja siinä on näyttönä putkinäyttö :D Ihana pikku telkkari siis. Kameraa ei ole vielä keritty asentamaan karsinaan, mutta varmaan tällä viikolla se saadaan paikoilleen. Signaalin kantama riittää varmaan leirimökkiin asti, jossa voin sitten kytätä tamman tekemisiä kameran kautta häiritsemättä hevosia jatkuvalla tallissa ramppaamisella.

Karsinaa laiteltiin tänään kuntoon. Lisäsin sinne 6 kottarillista uutta purua ja olisi voinut laittaa vaikka enemmänkin, kun karsina on niin valtava. Pohjaa tallinomistaja on tehnyt tiiviimmäksi pelletillä, jotta ei ihan betoni tulisi heti esille kun vähän pyörii. Päälle sitten kunnon kerros purua ja myöhemmin olkea (kun saadaan sitä tallille). Saan lisäillä nyt purua aina kun käyn, jotta pohja pysyy hyvänä.

Karvanlähtö </3
Grazi on puolestaan tykännyt tosi paljon, kun olen rapsutellut siitä hikiviilalla (sellainen missä pieniä piikkejä) ja ottanut karvaa pois. Massun kohdalta tietysti todella kevyesti. Mahan alta Grazi ei oikein tykkää harjaamisestakaan, taitaa kutittaa tai muuten tuntua ikävälle. Kuvasta jos katsoo tarkasti ja zoomaa vähän tuohon ryntäiden alle, niin siellä näkyy tuollaiset ihmeellisen löllykät jotka ovat ihan vaan nesteestä johtuvaa turvottelua.

Tisut eivät ole vielä hirveän turvoksissa. Tänään en ottanut uutta kuvaa, sillä hirveästi muutosta ei ole tapahtunut viime viikon alussa otettuun kuvaan. Katsellaan asiaa taas loppuviikosta uudelleen. Myöskään tamman takapää ei ole alkanut löystymään vielä ainakaan niin, että olisin sitä huomannut kokeillessa hännän tyven vierestä.

Tiistai 15.3.

Olen ollut itse todella kiireinen nyt tässä parin viikon aikana ja vielä ainakin tämä viikko menee paikasta toiseen juostessa. Seuraavalla viikolla on kyllä alettava jo ihan kunnolla vahtia tammaa, että ei pääse varsominen lipsahtamaan ohi niin että en pääse sitä katsomaan. Ja mikä parasta, varsavahtiin saan Heidin kaveriksi, kun Heidi tulee Joensuuhun muutaman viikon päästä  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti