sunnuntai 1. marraskuuta 2015

47. Supertamma koulutreeneissä

Viimeiset yhteiset kisat noin vuosi sitten. Samalla ensimmäiset viralliset koulukisat, mitkä mentiin.
Viimeaikoina Grazi on ollut ihan mielettömän kiva ja se on liikkunut hyvin, etenkin ilman satulaa, joten olen uskaltautunut sen kanssa ratsastuskoulun tunneille. Tällä viikolla menimme kahdella tunnilla, kahden eri opettajan silmän alla ja sain molemmilta opettajilta hyviä vinkkejä niin omaan ratsastukseen/istuntaan kuin hevosen toimivuuteenkin liittyen. Ihania ahaa-elämyksiä, sillä en ole oikeasti käynyt Grazin kanssa kunnon koulutunneilla oikeastaan ikinä. Olisi kyllä ollut syytä, mutta nyt sitten viimeistään.
 
Alkuviikosta treenailtiin takaosakäännöstä käynnissä ja lopuksi ravissakin, kun tamma tuntui olevan niin hyvin kuulolla. Menin kyseisen tunnin kuolaimilla, mutta tamma oli todella levoton suusta ja ilman satulaa en saa ratsastettua sitä tarpeeksi eteen niin että pysyisin itse vielä menossa mukana, joten en saa sitä tarpeeksi hyvin pohkeen eteen, jotta se tasoittuisi myös edestä. Lopputuntia kohden Grazi kuitenkin tasoittui, mutta ei silti tarpeeksi minun mieleeni. Lopputunnista mentiin vielä laukannostoja suoraan käännöksestä, jotta saan takajalat hyvin alle laukannostossa. Lisäksi piti kiinnittää paljon huomiota hevosen suoruuteen laukannostossa ja laukan aikana.

Tätä käsien levittämistä sekä ranteiden kääntymistä yritettiin kitkeä pois eilisellä tunnilla.
Eilisellä tunnilla puolestaan mentiin ilman kuolaimia ja Grazi oli alusta asti hyvin tasainen. Opettaja ihan mainitsikin, että näyttääpä tasaiselta! Yhtenä tehtävänä oli ratsastaa kulmaan voltti ja jättää hevonen avotaivutukseen pitkälle sivulle. Menimme tehtävää ravissa ja laukassa. Oikea kierros oli meille helpompi, jostain syystä vasemmassa kierroksessa tamma ei oikein halunnut astua vasemmalla takajalalla ristiin rungon alle. Lopuksi testattiin vielä suoruutta keskihalkaisijalla. Tamma jaksoi tehdä hyvin töitä ja se tuntui tosi hyvälle. Omassa ratsastuksessa täyty korjata juurikin hätäisyyttä pois, jotta ravi ei mene liian nopeaksi ja sitten asennossa täytyy korjata ryhtiä, käsien asentoa (kanna käsi ja laita kyynärpää kiinni kylkeen) sekä ranteiden suoruutta ja nyrkkien täytyy olla pystyssä. Lisäksi pohkeiden täytyy olla kiinni hevosen kyljissä, vaikka meneekin ilman satulaa. Tämä tuli huomattua avoja tehdessä, sillä heti kun ulkopohje oli kunnolla kiinni kun lähdin avoon, niin avo oli huomattavasti helpompaa ja parempaa.
 
Näillä opeilla taas eteenpäin. Muutoin ollaan menty paljon kevyesti esim. kaulanarulla maneesissa, maasta käsin harjoituksia maneesissa ja maastokävelyjä. Ensiviikolle olisi ideana ehkä yksi tunti koulutreeniä ja sitten kunnon maasto. Olen ollut itse niin kiireinen koulun ja opetusharjoittelun kanssa, että en ole kerennyt tallille edes joka päivä. Lisäksi on tullut käytyä ratsastamassa vielä muitakin hevosia, niin ei sitä aikaa riitä loputtomiin. Onneksi on luotettava liikuttaja Grazille, niin se pääsee useammin liikkeelle :)

2 kommenttia:

 1. Ihastuttava blogi sulla :) Ehdottomasti jään tänne seurailemaan varsaprojektia :)

  http://kinkkukansa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täytyy käydä vierailemassa sinun blogissasi myös :)

   Poista