keskiviikko 31. tammikuuta 2018

146. Tammikuun hevosmenot



Monesta blogista tuttu postaussarja, jossa listataan hevoskuluja kuukausittain saapuu nyt myös tähän blogiin. Tammikuu oli menossa jo tosi kivalla mallilla (ja vähillä ostoksilla), kun satuimme käymään hevostavaroiden kirpparilla ja sieltähän sitten ostin lisää hevostavaraa. No jospa sitä luopuisi vaikka ensi kuussa jostain muusta tavarasta. 

Näihin laskelmiin en lisää tallimatkojen kustannuksia (diesel). Mutta sitä kyllä menee, koska tallilla on matkaa edestakaisin 64km. Käyn tallilla 2-5 kertaa viikossa.

Tammikuu

Hevosten kulut ja varusteet
- 450e tallivuokrat Fasu ja Grazi (maksoin puolet Grazin tallivuokrasta)
- 8,90e delta
- 16,60e Progress säkki Fasulle
- 51e Loimi, suojapari ja raippa
- 5e suojan korjaus
yht. 531,5e

Omat kulut
- 65e Seuran jäsenmaksu
yht. 65e

Omat kulut ovat pakollisia (koska haluan pitää tuomarilisenssini ja mahdollisesti kilpailla tänä vuonna jollain hevosella). Hevosten kuluista pakollisia tässä kuussa olivat tallivuokrat, ruuat ja delta. Eli hevostarvikekirppiksen ostokset olivat nyt tämän kuun ylimääräisiä menoja. Ostin jälleen kerran samanlaiset ruskean Globuksen loimen (ylemmässä kuvassa vastaava loimi Fasulla), mutta tällä kertaa koossa 145cm. Tämä ostos on tehty pojan ensi talvea ja Grazia ajatellen. Se sopinee nytkin jo molemmille hevosille, mutta saattaa olla Fasulle ihan hitusen liian iso (koska pojalla ei ole vielä niin paljoa massaa). Loimesta maksoin 30e. Ostin myös Eskadronin FlexiSoft suojasetin koossa Full (vanhaa mallia, remmikiinnitykset). Etusuojat olivat 15e ja takasuojat 5e. Takasuojien yksi remmi oli rikki, joten käytin sen suutarissa ja korjaukselle hintaa tuli 5e. Muutoin suojat olivat tosi hyvässä kunnossa. Ostin kirpparilta myös euron hintaisen kouluraipan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti