maanantai 22. tammikuuta 2018

145. Kurkkaus varsan suuhun

Viime torstaina pyysin eläinlääkäriä kurkkaamaan Fasun suuhun. Ihan vain, että tiedetään missä mennään ja onko siellä mm. sudenhampaita, jotka olisi hyvä poistaa. Fasu sai kevyen rauhoituksen ja se riitti varsin hyvin. Laitettiin suunavaaja ja eläinlääkäri kurkkasi pojan suuhun. 


Sudenhampaat puskee yläpuolelta molemmilla  puolilla esille. Toinen oli tullut enemmän esille ja toinen oli vielä paremmin piilossa, mutta kärki näkyi kuitenkin. Päätettiin että ei oteta niitä vielä pois vaan vasta myöhemmin, kun ne on kasvaneet vähän enemmän esille ja sitten ne on helpompi poistaa. Poskihampaat eivät ilmeisesti olleet kaikki tulleet vielä esille, mutta niissä jotka olivat esillä oli jo hammaspiikkejä. Tämän ikäisellä varsalla hampaat on vielä pehmeämmät kuin aikuisella hevosella. Maitohampaat vaihtuu sitten pysyviin rautahampaisiin 2,5-5v iässä pikkuhiljaa. 


Eläinlääkärillä oli käytössä sähköraspi, jota Fasu ei kyllä sitä hätkähtänyt. Se seisoi kuin tatti samassa paikassa koko raspauksen ajan ja toivottavasti sille jäi nyt hyvä kokemus tästä hommasta. Otettiin Fasun jälkeen toisen ponin suu ja sillä välin Fasu oli jo heräillyt aika hyvin. Se pääsikin takaisin pihalle vielä ennen kuin lähdin kotiin tallilta. 

Eli seuraavan kerran, kun eläinlääkäri tulee ennen toukokuun loppua rokottamaan Fasun niin otetaan samalla sudenhampaat pois. Pikkuinen oli niin hienosti raspauksessa. Ajattelin ennen eläinlääkärin tuloa, että tuleekohan tästä hankalaa. Mutta poika sai kehuja eläinlääkäriltä, että hyvin on fiksusti käyttäytyvä varsa. Kuitenkaan se ei saanut mitään isoa annosta rauhoittavaa ja oli melko hereillä koko suututkimuksen ajan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti