lauantai 30. joulukuuta 2017

142. Joululahjasuitset käyttöön

Hyvän koon valitsin Fasulle PS of Swedenin Jump off mallista, kun sellaiset Fasulle tilasin joululahjaksi. Aiemmin taisin jo mainita, että olen ihastellut näitä suitsia (tai kaikkia PS of Swedenin suitsia oikeastaan) jo monta vuotta. Nyt sitten Black Friday tarjouksesta sellaiset laitoin tilaukseen. Ne ovat juuri niin kivat, kuin olin odottanutkin. PS of Sweden ei ole minulle kuitenkaan ihan uusi merkki, sillä Grazilla on kyseisen merkin rintaremmi. Fasu voi periä sen sitten kun sellaista tarvisee, sillä Grazilla sitä ei oikeastaan ole nyt tarvinnut käyttää ollenkaan. 


Ostin siis suitset koossa 3 eli full. Ajattelin, että jos ne ovat pientä mallia (kuten jostain luin), niin silloin ne ehkä menisivät jo nyt päähän ja niissä olisi kasvuvaraa tarpeeksi. Fasu rupeaa olemaan cob/full välimaastoa pään pituuden puolesta. Turvan leveys ei kuitenkaan ole vielä saavuttanut täyttä mittaansa. Tällä hetkellä suitset on laitettu melkeinpä pienimmilleen säätöjen puolesta. Turparemmi on vielä vähän iso ja siis tällä hetkellä vähän löysä. Se varmasti istuu sitten paremmin, kun Fasun pää vielä vähän kasvaa. Kuolainremmeissä solki on toisiksi ylimmässä reiässä, kuten myös turparemmin korkeuden kohdalla tuossa otsapannan alapuolella. 


Suitsien mukana tuli leukahihna, mutta ratsun uraa ajatellen me tarvitaan niihin vielä ohjat. Tosin kiirehän niillä ohjilla ei vielä ole. Ajattelin myös jossain vaiheessa hommata suitsiin PS:n oman nepparikiinnitteisen blingbling otsapannan. Nyt blingiä laitettiin Hööksistä aiemmin ostetulla otsapannalla (jonka ostin jo ennen kuin Fasu oli syntynyt!). Ai mitä materialismiharrastusta tämä hevosurheilu onkaan :D

Nämä suitset on erittäin helppo pukea varsan kanssa, joka ei oikein malta pitää päätään pitkiä aikoja samassa kohdassa. Eli kuolaimet suuhun, niskahihna korvien taakse, pikalukolla varustettu turpahihna kiinni ja sitten tarvitsee näprätä solkien kanssa vain alaturpahihnan kanssa. Mielestäni erittäin hyvä homma varsan kanssa, ettei tarvitse näpräillä miljoonien solkien kanssa. Muutenkin mm. Grazin rintaremmin kohdalla olen tykästynyt pikalukkoihin, joita on rintaremmin kiinnityksessä ja martingaaliosan kiinnityksessä, kun martingaali laitetaan ohjiin kiinni. Ei tarvitse avata ohjia, vaan napauttaa vaan pikalukot ohjiin ja lets go. 

Tällä hetkellä olen siis ollut tosi tyytyväinen ostokseen. Nämä on meillä sellaiset edustussuitset. Katsotaan miten nämä kestävät käytössä :)

1 kommentti: