lauantai 23. joulukuuta 2017

140. Hyvää joulua!


Tänä vuonna saatiin valkoinen joulu. Meillä on ihan hurjan paljon lunta viime vuosiin verrattuna. Tänään käytiin joulumaastossa neljän hevosen voimin. Minä menin toisella tallin nuorista tammoista ja Roosa oli mukana Grazin kanssa johtamassa joukkoa. Metsä oli niin kaunis, kun puut on kuorrutettu lumikerroksella. Takaisin tultiin lumiukon näköisinä, kun poluille taittuneet lumiset oksat tiputtivat kaikki lumet meidän päälle ja puolivälissä lenkkiä alkoi pyryttää lunta ihan kunnolla. Taitaa suurimmassa osassa maata ollakin aika huono keli tänään. 

Me rauhoituttiin tänä iltana jo kotiin. Ei käydä enää missään muualla kun koiraa lenkittämässä. Paistoin elämäni ensimmäistä kertaa piirakoita ja ne onnistuivat tosi hyvin. Namm, olen kyllä piirakoiden suurkuluttaja. Illalla raahataan kuusi sisälle ja koristellaan se. Katsotaan mitä meidän täystuho on kuusesta ja kuusenkoristeista mieltä. Veikkaan, että sitä ei voi jättää sisälle yksin kuusen kanssa samaan huoneeseen. Häkkiinkään sitä ei väliaikaisesti voi laittaa, kun se karkasi sieltä eilen tehden reiän panssariverkkoon...

Aatoksi suunnitteilla on käydä mummolassa ja minun vanhempien luona. Joulupäivänä sitten tullaan kotiin, minne T:n sukulaisia on kokoontunut. Tallilla en meinannut huomenna käydä. Tämä on poikkeus aiempiin vuosiin, sillä olen monta vuotta putkeen käynyt aattona tallilla hevosia moikkaamassa. Hepat saivat tänään jouluporkkanat ja joulupäivänä sitten lisää, kun ollaan seuraavan kerran menossa tallille silloin.

Rauhallista joulua kaikille! :)

1 kommentti: