sunnuntai 21. toukokuuta 2017

123. IrtohypytystäTämän vuoden tavoitteena oli aloittaa irtohyppäämiseen tutustumista. Aikaisemmin Fasu on hypännyt puomien yli ja pientä ristikkoa omasta tahdostaan tai seuratessaan Grazia kentällä. Taluttamalla on menty yksittäisten puomien yli käynnissä. Mitään tämän kummempaa ei ole pojan kanssa tehty aiemmin.

Kun kevät vihdoin koitti meille ja kenttä suli sekä kuivui, niin rakennettiin kotikentälle kuja, jossa oli kahden laukan väli. Puomit olivat aluksi maassa ja talutin Fasun niiden yli muutaman kerran. Sitten päästettiin varsa irti ja ravuutettiin ja laukkuutettiin sitä puomien yli muutamia kertoja verryttelyksi. Sitten nostettiin esteet pieniksi ristikoiksi ja Fasu pääsi tutustumaan irtohyppäämiseen ensimmäistä kertaa. Ristikoiden yli poika tuntui vaan harppovan, eli mitään sen kummempaa hyppyä se ei tehnyt. Muutamien kertojen jälkeen nostettiin jälkimmäinen este pystyksi, jota sitten korotettiin kerran. Fasu tuli kaksi kertaa n. 70cm pystyesteen kujan päässä. Ensimmäinen este pysyi koko ajan pienenä ristikkona. Jätkä oli hyvin rohkea, mutta vaati kuitenkin pientä tukea sujuakseen tarpeeksi eteenpäin.

Henkilön Henna (@nnnicaa) jakama julkaisu

Sitten viime viikolla kävimme maneesilla, jossa oli tarkoitus laittaa kunnon kuja pystyyn. Kujassa meillä oli ensin ponnistuspuomi, este, 1 laukkaa (5,5m muistaakseni), este. Kujan rakennuksen ajan Fasu sai tutustua maneesiin irrallaan. Samalla poika pääsi vähän verryttelemään, kun se ravaili ja laukkaili maneesissa. Pientä poikaa kiinnostivat peilit ihan hirmuisen paljon. Ehkä hän ajatteli, ettei ole yksin maneesissa kun peilissä joku komea nuori ori häntä katselee! Kyllähän tuo huuteli paljon, taisi vähän jänskättää olla ihan yksin maneesissa.
Iiiks! Puomi on ilmestynyt pitkälle sivulle.


Kun kuja saatiin valmiiksi, niin yritin laittaa Fasulle suitset päähän. Eihän siitä mitään tullut, joten suitsiminen täytyy tapahtua kopissa jatkossa. Olisin siis laittanut ne päitsien päälle, en olisi edes päitsiä ottanut pois, mutta ei siis onnistunut. Varsa oli liian tohkeissaan.


Aluksi talutin Fasun pari kertaa kujan läpi. Hienosti poika seurasi perässä. Sitten jatkettiin niin, että päästin sen aina kujan päässä irti ja hoputin vähän eteenpäin. Pikkuhiljaa puomeja nosteltiin yksi kerrallaan kannattimille. Alussa pikkuori oli hieman hankala taluttaa (en ole tottunut teutaroivaan varsaan, kun se on kotona niin lepsu!) ja apurit sitten kehottikin ottamaan juoksutusraipan vasempaan käteen, jotta saan sillä blokattua varsan jos se meinaa rynniä minusta ohi.
Sitten verryttelyn ja kujaan tutustumisen jälkeen ryhdyttiin oikeisiin hyppyhommiin. Korkeimmillaan este oli n. 80cm ja Fasu hyppäsi sen vain pari kertaa. Saatiin yksi sujuva eteneminen lopuksi ja lopetettiin homma siihen. Poika sai sitten vielä tulla puomeina kujan kerran loppuun. Poika esitti hienoja hyppyjä, mutta tuli sinne vähän räpellystäkin väliin :D Ainakin tällä kertaa Fasu oli innoissaan menossa kujaan, mutta jarrutteli sitten ensimmäisen esteen kohdalla, jos sitä ei kannustanut eteenpäin. Ei ollut väliä tuliko Fasu itse laukalla maneesin ympäri kujaan vai talutinko minä sen kujan suulle ja päästin siinä irti. Tietysti mitä isompi este, niin sitä enemmän Fasua piti kannustaa etenemään.Hienosti jätkä hyppäsi ja on se omaan silmään aika hyvännäköinen näissä kuvissa. Lähtiessä traileriin meno oli helppoa, vaikka Fasu sinne yksin joutuikin menemään. Matka meni hyvin, pystyimme seuraamaan pojan tekemisiä kamerasta. Lähtiessä maneesilta traileri ei enää ollutkaan niin mieluinen paikka ja jouduimme hetken keskustelemaan lastaustilanteessa. No, ei poika jäänyt maneesille vaan kotiinhan se loppujenlopuksi saatiin. Vähän taisi väsymyskiukkua olla ilmassa pois lähtiessä ja senkin takia hän laittoi lastatessa vähän vastaan. Omaan tarhaan päästessään jaksoi kuitenkin mennä painimaan vielä kaverin kanssa. Nyt on tarkoitus pitää väliä irtohypytyksestä ja antaa pojan mietiskellä asiaa. Ehkä sitten myöhemmin kesällä käydään seuraavan kerran kokeilemassa ja tarkoituksena ei ole missään nimessä tehdä tätä säännöllisesti vielä 1 vuotiaan kanssa, vaan lähinnä nämä ovat tällaisia satunnaisia tutustumiskäyntejä.

Iso kiitos mukana olleille apujoukoille :) Ei näitä reissuja pystyisi tekemään ilman teitä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti