maanantai 5. joulukuuta 2016

111. Poika poseeraa

Joulukuuta edetään ja nyt vihdoin näitä mustataustakuvia karvaisesta varsapallerosta. Nämä kuvat on otettu noin kuukausi sitten, mutta kerkesin vasta nyt muokkailla niitä. Se paha näissä mustataustakuvissa on se, että niitä joutuu aina hieman korjailemaan ja säätämään. Tausta ei nimittäin ole tasaisen musta kaikissa kuvissa ja auringosta/pilvistä riippuen kuvaan tulee erilaisia varjoja ja valoja. Mitään massiivista kuvankäsittelyä en kuitenkaan tehnyt, en edes kaivanut piirtopöytää esille muokkausta varten.


Meidän arki rullaa normaalisti. Olen käsittellyt Fasua vähän vähemmän, kun on ollut koulukiireitä ja muita hevosia ratsastettavana. En ole sitten enää jaksanut puuhailla varsan kanssa ratsastuksien jälkeen. Olen usein käynyt tallilla päivällä ja en ole raahannut Fasua sisälle harjattavaksi, koska sille pitäisi ottaa sisälle kaveri, jotta se olisi rauhallinen. Jos olen käynyt tallilla iltaisin, kun muut hevoset ovat jo tallissa, niin silloin on helpompi hoitaa poitsu käytävällä, kun se on rauhallinen muiden hevosten seurassa.


Kengittäjä kävi tallilla laittamassa Grazille uudet kengät viimeviikon keskiviikkona. Samalla hän vilkaisi pojan kavioita, koputteli niitä ja teki jotain raspin kanssa. Vuolemaan hän ei ruennut, sillä kavioissa ei ollut mitään vuoltavaa. Poika oli Super kiltti! Kerran se yritti takajalkaa kiskoa irti, mutta kengittäjä ei päästänyt irti ja poika lopetti kiskomisen. Saatiin paljon kehuja, että on hyvin käsitelty varsa. Eläinlääkäri kävi rokottamassa Fasun viime viikolla 1.12. eli torstaina. Pitää taas kehua poikaa, sillä eläinlääkäriä se ei ujostele yhtään. Ell tuli Fasun viereen, rapsutteli hetken ja rokotti. Eikä poika edes tuntunut tajuavan koko juttua. Ihanaa, kun poika on niin luottavainen ja rauhallinen.


Tänään meillä oli ihan kauhea myrsky ja lunta oli yöllä satanut ihan perhanan paljon. Lähdin aamulla tallille ja hyvä että pääsin perille asti. Tallille menevä tie oli auraamatta ja urat kiskoivat autoa jatkuvasti suuntaan tai toiseen. Pelotti ihan ajaa siinä. Tallinpiha oli myös lumessa ja olin varma, että sinnehän se auto jumahtaa, kun se johonkin pysäytän.

Lisää äksöniä aiheutettiin Fasun kanssa, kun käytin sitä lyhyellä kävelyllä metsässä (jossa tuulen takia lunta putoili puista isoina kasoina ja pöllysi niin, että välillä ei nähnyt eteensä). Lunta oli metsäreitillä minua melkein polviin ja tajusin, että oli huono idea lähteä kävelylle. Fasu oli ihan ok, se ei meinannut missään kohdassa lähteä käsistä, mutta hieman kiire sillä oli pois metsästä. Muutaman kerran jouduin pyöräyttämään sen ympäri, jotta se odottaisi minua joka tarpoi hangessa kahdella jalalla hitaammin kuin poitsu neljällä jalalla.

Päästiin takaisin tallille ja olin viemässä poikaa takaisin tarhaan, kun Grazi rysäytti aidasta läpi toisten tammojen puolelle (yksi lankkuaitaus on siis jaettu kahteen lohkoon lanka-aidalla, josta Grazi tuli läpi). Huusin tallinpitäjää apuun ja saatiin Grazi kiinni ennen kuin syntyi härdelli muiden tammojen kanssa. Siinä meni sitten tovi kun korjailtiin aitoja, vietiin heiniä hevosille ja muutettiin samalla Grazi toiseen paikkaan, jotta ylläpitäjien on helpompi saada se pois tarhasta eikä tarvitse kuljettaa muiden hevosten aitauksen läpi. Oli muuten työlästä tänään kaikki, kun lunta oli niin paljon. Tarhoissakin sai polvia myöten tarpoa kinoksessa. Mutta mieluummin lunta kuin vettä!


Ja osaa hän olla myös hyvin epäedustava :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti