maanantai 22. helmikuuta 2016

63. Shoppailua Turussa

Tänään oli varsinainen hevosvarusteshoppailupäivä täällä Turussa. Alkukyläily on mennyt lähinnä vaatekauppojen ja sisustusliikkeiden kiertämiseen, paikallisten nähtävyyksien ihasteluun ja talleilluun. Koska en pysty olemaan hevosista erossa edes lähtiessäni reissuun, niin hevosen selkäänkin piti sitten kiivetä. Lopussa vähän videopätkää siitä miten ratsastelut meni.

Tänään meillä oli ohjelmassa siis neljän varustekaupan kierros heti tallin ja Raxissa ruokailun jälkeen. Tässäpä päivän saldo: kolme loimea, kahdet päitset, harja, ohjat ja maistiaispussi Marstall Mash-rehua. Vihko on ostettu edellisenä päivänä kauppakeskuksesta. Vihko maksoi 2 e ja sehän on siis vaaleanpunainen, mutta ajaa varmasti asiansa myös oripojan päiväkirjana. Lopuista varusteista tarkemmat kuvat alempana.



Kierros alkoi Börjesistä, josta tarttui mukaan luonnonharjasharja, jossa on nahkainen säädettävä remmi kädelle. Tosi hyvin istuu minun käteen ja harjaosa on mukavan pehmeä. Tämä ostettu siis sekä varsalle että Grazille. Hintaa harjalla oli n. 10 e


Seuraavana pysäkkinä oli Suomen Ratsutarvike, jossa heti sisään astuessa osui silmiin alennetut loimet. Siinä sitten hetki pähkäiltiin ja katseltiin kokoja, mietittiin tarvetta ja päädyin ottamaan tämän 115cm (kokolappu) Globuksen ruskean toppaloimen. Loimessa on high neck-kaulaosa ja 100 g täyte. Kotona mitattiin loimen selkäosa ja se on lähempänä 125 cm, mutta ei haittaa! Meneepähän sitten pidempään. Tälle jäi hintaa alennuksen jälkeen 40 e.



Samasta kaupasta tarttui mukaan ihanat siniset Bucasin varsapäitset. Näissä on tosi paljon säätövaraa kolmessa eri paikassa (niska, turpa ja leuka) ja ne ovat ihanan pehmeät. Kuvassa olen laittanut ne melkein pienimmilleen. Hintaa 22 e. Olivat hintansa puolesta vähän minun budjetin ylärajalla, mutta kun ihastuin näiden pehmeyteen, niin pakkohan ne oli ostaa. Sininen väri käy niin tammalle kuin orillekin, sillä onhan mammallakin paljon sinisiä varusteita.



Grazille oli tarpeessa uudet ohjat, joten ostin kivat kumiohjat edelleen samasta hevosvarusteliikkeestä. Nämä ovat meidän entisiä kumiohjia vähän ohuemmat ja kapeammat, joten varmasti vähän mukavammat käyttää. Nämä ovat Globuksen, väriltään mustat ja kooltaan full.




Sitten lähdettiin ajelemaan Hööksille Raisioon. Täältä oli tarkoitus katsella päitsiä ja loimia. Molempiahan sieltä sitten löytyikin. Etsittiin 105 cm ja 115 cm loimia. 115 cm laarista löytyi Horsewaren Amigo loimi luumun värisenä. Loimessa ei ole vuorta, eli se on pelkkä kuoriloimi. Heidin luona sitten mitattiin selkämitta (koska loimi näytti kaupassa tosi isolle) ja selkämitta on oikeasti 125 cm. Mutta tämäkään ei haittaa, sopiipahan  päälle sitten pidempään. Loimen ovh yli 80 e ja nyt se lähti mukaan alle 30 eurolla. Ei paha hinta merkkiloimesta. Grazillahan ei tainnut ikinä olla yhtään Horsewaren loimea, mutta vauva saa moisen :) 



Sattuipa alelaarissa olemaan myös paketti, jossa oli 105cm talliloimi fleecevuorella ja pony kokoiset pehmustetut päitset. Paketille jäi alennusten jälkeen hintaa n. 14 e, joten ne lähtivät oitis mukaan. Nimittäin kun katselin esim. Hööksiltäkin pony koon päitsiä, niin melkeinpä tuollaiset pehmustetut päitset maksoivat sen 10 euroa tai enemmän, joten paketti oli tosi edullinen. Normihinta paketillahan oli melkein 40 e :)

 Tämä loimi ei ole mikään paksu ja etsinnässä oli oikeasti joko tosi edullinen villaloimi tai edullinen fleeceloimi pienessä koossa, jotta päästään jo nuorena sitten harjoittelemaan loimittettavana olemista ja loimen pitämistä. Etsin siis todellakin edullista loimea tähän nopean kasvun aikaan ja tämä sattui juuri sopivasti.




Kaikki nämä siis alle 150 eurolla ja tässä on useaksi vuodeksi eteenpäin tavaraa. Melkeinpä näiden loimien käydessä pieneksi on jo mahdollista ottaa 140-145 cm loimet käyttöön, joita minulla sitten onkin jo vino pino.

Ja koska kaikki ikinä ei ole varmaa syntyykö sieltä elävää varsaa tai elääkö se niin pitkään, että pääsee näitä varusteita käyttämään, niin mielestäni nämä kaikki (varsinkin loimet) ovat sellaisia, jotka saan tarvittaessa myytyä ja varmasti ei jää ihan hirveä häviö näiden ostosten takia, sillä olivat oikeasti tosi edullisia uusiksi varusteiksi. Mutta siis optimisteja ollaan ja odotetaan vaan, että milloin päästään käyttämään näitä kamoja!

Loppukevennys tälle vakavalle varuste-esittelylle ;)


Video, jonka Henna (@nnnicaa) julkaisi

2 kommenttia:

  1. Super hyviä löytöjä! Olen ihan kateellinen. Täytyisi kai joskus itsekkin käydä myymälöissä katsomassa alelaareja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä oikeasti tosi hyviä löytyjä :) Enkä oikeastaan lähtenyt hakemaan kuin yhtä loimea ja monta tarttui matkaan :D

      Poista