maanantai 28. toukokuuta 2018

155. Tiineystarkastusta odotellessa

Nyt tässä kerkeää vihdoinkin istumaan tietokoneen ääreen ja raapustelemaan jotain ylös meidän oriasemareissuista kahdelta edelliseltä viikolta. Tällä kertaa tähän kiimaan vaadittiin viisi reissua oriasemalle.


Aloitettiin siis käynnit toissa viikon torstaina 17.5. jolloin kiima oli selvä. Ultrassa näkyi toisella puolella (olikohan oikealla..) 3,6cm ja 1,8cm follikkelit. Toisella puolella ne olivat paljon pienempiä. 3 vuotta sitten siemennys osui hyvään saumaan, kun isoin follikkeli oli 4cm, joten nyt oli ehkä vähän aikaista. Tulossa oli kuitenkin viikonloppu ja jos emme seuraavana päivänä siementäisi Grazia, niin seuraava mahdollisuus olisi vasta maanantaina. Kohdussa oli vähän nestettä, joten tamma sai oksitosiinipiikin. Ja lasti lähti tilaukseen seuraavalle päivälle.

Perjantaina 18.5. ajeltiin illalla kahdeksan jälkeen oriasemalle ja tällä kertaa Grazi laittoi pakkopilttuuseen menemisen vähän ranttaliksi. No saatiin se sinne sitten narulla pepun takaa vetämällä, mutta olisi se voinut olla helpompaakin. Siemennettiin tamma ja lähdettiin kotia.

Lauantai oli välipäivä, mutta sunnuntaina 20.5. palattiin oriasemalle ultraa varten. Tällä kertaa varmisteltiin tamman menemistä pakkopilttuuseen naruilla, mutta homma sujui helpommin kuin edellisellä kerralla. Ultrassa näkyi, ettei Grazi ollut ovuloinut ja follikkelit olivat kasvaneet. Toinen oli jo 4,5cm ja toinen 3,1cm. Eläinlääkäri päätti, että kiima katkaistaan ja maanantaina siemennetään. Nestettä kohdussa ei enää ollut.

Maanantaina 21.5. oli taas iltareissu. Koko ajan tämä meidän reissaaminen helpottui ja myös pakkopilttuuseen meneminen oli nopeampaa. Grazi on siitä helppo, että saan sen purettua kopista yksin. Silti minulla oli joka kerta joku mukana auttamassa mm. koppiin laittamisessa, jos tamma päätti ettei halua sinne astella. Maanantaina siemennettiin Grazi siis toistamiseen. Tällä kertaa siemen ei ollut niin liikkuvaista kuin aiemmalla kerralla. No, toivottavasti silti nappaisi tästä erästä.

Tiistaina 22.5. taas ultraan ja kas vain, kiima oli ohi. Follikkelit olivat puhjenneet ja pieni kaksoisriski on olemassa, sillä molemmat saman puolen follikkelit olivat puhjenneet. Toiselle puolelle jäi vielä niitä pieniä follikkeleja, jotka eivät olleet valmiita. Sain tiineystarkastuksen päivän tiistai 5.6, joka on 15vrk ovuloinnista. Seuraavan kerran Grazin uutisia siis silloin :) Nyt vain jännitetään, onko napannut vai ei ;)

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti tärppää heti ekalla kerralla, ettei tarvitse jatkaa tuota edestakaisin matkustelua.
  Onko teillä pitkä matka oriasemalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan n. 10km ajaa tallilta oriasemalle, niin sen takia jaksaa ajella edes takaisin. Muuten voisi jättää tamman asemalle. Toki jos en pääsisi kuljettamaan niin olisin sitten jättänyt asemalle.

   Poista