keskiviikko 16. toukokuuta 2018

154. Huomenna oriasemalle

Talvikuvia vielä tähän hätään :P Mutta nämä on niin kivoja ja meillä on vielä 
luntakin paikoitellen maassa :D
Kiimaa on nyt kytätty ja tänään näytti oikein hyvältä, jos ei jo liian myöhäiseltä. Viikonloppuna Grazi oli melko normaali, ehkä vähän turhankin tyyni. Maanantaina käytin tamman meidän tallin orimaisena ruunan luona ja Grazi oli taas aika tyyni. Ei vinkunut ja polkenut jalalla ruunille (mitä se tekee jos se ei ole ollenkaan kiimassa), mutta ei kyllä ollut kiinnostunutkaan toisista hevosista. Eilen tallinomistaja seuraili tilannetta ja soitti, että nyt näyttää jo vähän siltä että kiima olisi alkanut kunnolla. Tänään käytettiin Grazia taas poikien aitauksen luona ja alkoihan se ruikkimaan pojille. Jatkoi vielä tammojenkin kanssa ruikkimista, kun vein sen takaisin omaan tarhaansa. Eli hyvä kiima päällä, nyt ei pidä odotella enää. Ikävästi viikonloppu sattuu juuri, mutta jos saadaan perjantaina siemennettyä niin se voisi riittää. En tiedä ultrataanko tamma sitten lauantaina vai sunnuntaina, jos tarvitsisi vielä siementää maanantaina uudelleen. Varmaan sunnuntaina. No huomenna ollaan viisaampia :)

Lueskelin vanhoja postauksia ja 3 vuotta sitten kiima esiintyi vahvasti sunnuntaina, ultrattiin tiistaina, siemennettiin keskiviikkona ja ultrassa torstaina follikkeli oli puhjennut. Follikkelit olivat tiistain ultrassa 2cm ja 4cm kokoisia, eli jos follikkeli on nyt lähellekään 4cm niin varmaan olisi hyvä ajoitus taas. 

Fasun kanssa olisi huomenna tarkoitus tehdä jotain. Meillä on ollut niin kuuma, että ihan itseäkin laiskottaa. Yksi päivä kävin tallilla ja syöttelin molempia hevosia varmaan 20min per turpa. Fasua vähän harjailin ulkona hoitopuomilla. Aika kiva 2v ori kun voi päitsillä tallustella ympäri pihamaata etsimässä makoisia ruohotupsuja :) Grazi otti enemmän tulta, kun olin laittanut läheiseen puuhun koiran kiinni ja se räyhäsi hänelle. Fasua se ei kiinnostanut, vaikka se kuinka yritti haukkua ja ulvoa hevosille.

Palataan parin päivän sisään asiaan, kun tiedetään enemmän :) Tästä se varsaprojekti taas alkaa!

1 kommentti: