lauantai 17. maaliskuuta 2018

149. Irtohypytystä maneesilla

Perjantaille oli sovittu irtohypytystä maneesille. Fasu pääsi myös ensimmäistä kertaa kuorma-auton kyytiin. Ensin piti vähän ihmetellä korkeaa takasiltaa, mutta pienen odottelun jälkeen poika kiipesi kuorkin kyytiin. Tänään lastauksessa ei ollut minkäänlaista "vastarintaa", eli ei hyppimistä tai sillan edestä pakoilua. Hän vain mietti sillan alapäässä ja kuopsutti siltaa muutaman kerran todeten sen sitten kestäväksi ja kiipesi sillan yläpäähän. Kulkeminen ja kuorma-autossa toisen hevosen hyppyjen ajan yksin oleminen onnistui myös rauhallisesti. Suitset vaihdoin maneesissa, mikä onnistui myös hyvin. Vuosi sitten tämä ei olisi ollut mitenkään mahdollista :D



Yllä video kaikista pojan perjantain hypyistä. Fasu oli alkuun yllättävän energinen ja haki kivasti itsekin kujaa kohti. Sitten kun viimeinen este alkoi vähän nousemaan niin oripoika joutui  hyppäämään vähän enemmän. Silloin tarvittiin jo vähän apuja linjan keskivaiheilla, että vauhti ei olisi hyytynyt kokonaan.

Yhdellä kerralla Fasu kopautti okserin takapuomia (kolmanneksi viimeinen hyppykerta) aika lujasti ja mietin, että ottaako se nokkiinsa. Ei kuitenkaan ottanut, vaan korjasi mokan seuraavalla kierroksella. Ihan vikana tullaan isointa estettä, mitä Fasu on ikinä hypännyt. Se alkaa lähennellä Kyvyt esiin tapahtuman 2 vuotiaiden ylintä korkeutta, joka on 110cm. Ilmeisesti isompaakin saa hypätä, mutta se ei vaikuta arviointiin. Tällä linjalla välit otettiin suoraan Kyvyt esiin tapahtuman sivuilla olevasta estesuorasta. Jos Fasu tuli sisään omatoimisesti laukassa, niin välit jäivät vähän lyhyiksi. Kun se tuli kivasti ravissa tai pienessä laukassa, niin välit olivat paremmat. Eli jatkossa lähetetään poika lähempää kujaan, eikä anneta sen itse laukkailla maneesin ympäri kujaan. 

Hyppytekniikasta osaan ehkä sen itsekin katsoa, että hyppy lähtee aika paljon ylös eikä eteen. Mutta hyvin se pääsee isohkon okserinkin yli. Ei sisänsä näytä vielä vaikealle, mutta tämä on nyt se millä tasolla mennään tällä hetkellä. Ihan vain sen takia, ettei takapakkia tule liian vaikeiden tehtävien kanssa. Pojalla pitää olla luotto siihen, että hän pystyy hyppäämään esteet. Rutiinia vaan lisää ;)

1 kommentti: