keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

148. Helmikuun hevosmenot

Helmikuu hujahti ohitse ja aika laskea helmikuun hevosmenot yhteen.


Helmikuu

Hevosten kulut:
- n. 350e hevosten karsinavuokrat (minulle jäi Grazin vuokrasta maksettavaksi n. 50e kun vähensin tästä kuusta vuokraajien tammikuun käynnit)
- 65e Fasun vuolu ja osa Grazin kengityksestä
- 30,40e Progress-säkki, suolakivi, makukivi
yht. 445,40e 

Omia kuluja minulla ei hevostelun osalta ollut. Ei valmennuksia tai muuta, mihin olisin rahaa laittanut. En myöskään Tukholmasta löytänyt mitään hevosiin liittyvää ostettavaa itselleni tai hevosillekaan, vaikka Hööksillä käytiinkin ja etsittiin muitakin hevosliikkeitä. 

Hevosten ruokakuluihin tulee varmaan muutoksia, sillä olen miettinyt kokeilla Fasulla Builder Mixiä greenlinen tilalle. Tallilla on kuitenkin vielä yksi greenline säkki pojalle syötäväksi. Kun se alkaa loppumaan niin siirrytään sitten johonkin muuhun rehuun. Greenline oli aikaisemmin Grazille syötettävä rehu, mutta nyt Grazilta on aika pitkälti jätetty kaikki ylimääräinen pois. Se liikkuu n. 6x viikossa, mutta tosi kevyesti. Tämän takia se ei sitten olekaan tarvinnut sen kummempia lisärehuja. Meidän tallilla on mielettömän hyvä kuivaheinä ja laadukas heinähän on perusta hevosen ruokinnalle. Fasulle puolestaan syötän lisärehuja (tällä hetkellä progress, greenline ja valkuaisrehu) pienissämäärin. Se voisi kuitenkin pikkuhiljaa alkaa ottamaan vähän enemmän massaa, joten avitetaan sitä antamalla vähän muutakin rehua kuin heinää ja kauraa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti