perjantai 3. maaliskuuta 2017

116. Ostettua ja saatua

Joululahja postausta sitten viimeinkin kehiin. Tässä myös muita ostoksia, kuin pelkästään joululahjoja. Kaikki ovat nyt heppojen joululahjoja. Itse sain vaikka mitä ihanaa, kuten esimerkiksi toivomani Lena Furbergin Måla Hästar värityskirjat ja ison paketin uusia puuvärejä :)

Hööksin Condino JH Collection riimu
Navy blue, cob koko

Olisin halunnut Fasulle Eskadronin lampaankarvariimun ja olinkin sellaisen jo tilannut Black Friday tarjouksena. Myöhemmin minulle tuli viesti, että kyseinen riimu on päässyt loppumaan varastolta ja olisinko halunnut jonkin muun. En kuitenkaan halunnut muunlaista riimua, sillä niissä ei ollut haluamani värejä ja muutenkaan ne eivät olleet niin hyvän näköisiä ja riimulle jäi kuitenkin melkein 40 euroa hintaa ja siihen hintaan haluan riimun olevan juuri sellainen mistä tykkään.

Kävimme ennen joulua Hööksillä Kuopiossa ja ostin sieltä Fasulle tämän riimun (hinta ehkä 16 e). Vielähän se on hieman iso, mutta varmasti kohta jo sopiva. Varsa kasvaa niin kovaa vauhtia, että en kehdannut enää ostaa pony-kokoista riimua. Olkoon tämä tuleva "edustusriimu".




Horzen Hamptons riimu
Sininen, cob koko

Ostin tämän riimun käytettynä kaverilta hintaan 5e. Se on siisti perusriimu, jolle on varmasti vielä käyttöä. Ostohetkellä se oli vielä liian iso, mutta pitäisi nyt kokeilla uudelleen lähiaikoina.


Waldhausen(?) perusriimu
Vaaleansininen, pony koko

Pojat on leikkineet sen verran tarhassa, joten kävin ostamassa meidän lähimmästä ratsastusvarusteliikkeestä pojalle uuden riimun (hintaa jtn 13 e), ennen kuin saadaan nuo cob kokoiset riimut käyttöön. Tämä on siis vielä pony kokoa ja mielestäni aika reilu pony kokoiseksi riimuksi. Parempaa kuvaa riimusta ei nyt tähän hätään ole, mutta kuten kuva kertoo: se on jo likainen. Ei onneksi vielä rikki :D


Hööksin Fairfield-sarjan pehmeä harja
Sininen

Kun Grazi meni ylläpitoon, jaoin hevosten harjat omiin harjakasseihinsa. Grazille jäi pinkit/vaaleanpunaiset harjat ja pojalle aloin kerätä sinisiä. Tämä harja sopii hyvin joukkoon värinsä puolesta ja on tosi hyvän tuntuinen käteen. En nimittäin itse pidä liian isoista harjoista ja niillä on vaikea harjata.



Veredus Easy White kuivashampoo

Tämän kuivashampoon voitin Equality Linen joulukalenteriarvonnasta. En ole vielä kokeillut tätä, mutta uskon että tällä saa mamman ja pojan sukat sekä valkoisen läsin puhtaaksi kuvauksia ja karkeloita varten :)


Hööksin Fenton Fairfield suitset
musta, full koko

Kerroin jo aiemmin himoinneeni pitkään PS of Swedenin suitsia ja kun Hööksille tuli näistä saman näköiset suitset, niin hypistelin niitä jo useaan otteeseen. Kuopion Hööksin reissulla nämä sitten vihdoinkin tarttuivat mukaan ja ovat nyt käytössä Grazilla. Hyvältä ne näyttävätkin tammalla, vaikka sen kummempaa ratsastettavuuden muutosta ei esimerkiksi tuo niskahihna ole tuonut :) Muutoinhan turpahihna toimii samalla tavalla kuin meksikolainen turpahihna, mutta ajattelin että tämä herkkistamma hyötyisi leveämmästä niskahihnasta. Fasu voi sitten periä nämä suitset, heti kun sen pää kasvaa tarpeeksi isoksi näille suitsille.


2 kommenttia:

  1. Onko tuo nahka ollut hyvää noissa suitsissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika yllättävän pehmeää nahkaa (varsinkin turpa- ja niskaosassa ja niiden pehmusteissa. Tällä hetkellä vaikuttaa ihan hyvältä materiaalilta :)

      Poista