keskiviikko 19. lokakuuta 2016

107. Puoli vuotta pennun kanssa <3

Fasu 6 kk
Kaikki postauksen kuvat on ottanut Mai Photography.

Yhteiseloa Fasun kanssa tuli 14.10. täyteen 6 kk.  Nopeaan on aika mennyt ja vastahan poika oli ihan pieni hevosenalku. Nyt ollaan vähän omituisen näköisiä, tosi takakorkeita ja edestä hirmu kapeita. Tuntuu, että varsalla virahtaa välillä etuosa ylöspäin, välillä takaosa karkaa etuosaa ylemmäs ja välillä poika virahtaa rungostaan pidemmäksi. Nyt se kasvattaa jo hyvää vauhtia tuuheaa talvikarvaa ja voi miten pörröiseltä ja pehmeältä se tuntuu.

Tällä hetkellä poika käyttää 115 cm loimea huonoilla keleillä, joka on tallinomistajalta lainassa. Meidän omat on vähän isoja vielä, kun poika on niin kapea. Ei varmaan mene kauan, kun omat loimet ovat käyttökelpoisia. Loimista on niin helppo hahmottaa, miten paljon ja nopeasti varsa kasvaa!

Synkän syksyn ja toivottavasti lumisen talven jälkeen poika on jo yksi vuotias ja voidaan alkaa miettimään ohjasajojuttuja. Siihen asti tehdään perusjuttuja, kuten taluttelua, traileriin tutustumista yms. hoitotoimenpiteitä. Mun mielestä Fasu osaa tällä hetkellä jo hirveän paljon, joten pitää ihan toppuutella itseään ettei oteta uusia asioita liian nopealla tempolla. Antaa varsan olla varsa :) Odotan innolla, että sille saadaan samanikäisiä painikavereita ja miten se niihin suhtautuu.












Vastahan se oli tällainen!

4 kommenttia:

  1. Kylläpäs Fasu onkin kasvanut! Onnittelut puolivuotiaalle!

    VastaaPoista
  2. Varsat kyllä kasvavat älytöntä vauhtia! Pikkuvarsavaihe on loppujen lopuksi kovin lyhyt. Ja yllättävän nopeasti niiden kanssa sitten pääsee jo ns. tekemäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne tekee! Saisivat vaan olla pikkuvarsoja hieman pidempään, kun tuntuu että se aika hurahtaa ohi ihan parissa kuukaudessa :O

      Poista