tiistai 22. joulukuuta 2015

53. Talvi vai ei?

110 vrk jäljellä!

Olipa sumuista ja kosteaa, kun näitä kuvia oltiin sunnuntaina ottamassa tallilla. Näytti kuitenkin vielä hyvältä sen puolesta, että jouluksi saataisiin pysyvää lunta. Vaan mitenkäs kävi. Maanantaina aamulla 7.15 tallille mennessäni ei lunta ollut enää yhtään jäljellä. Kurjaa, sillä ei tätä oikein talveksi voi kutsua kun lämpöasteitakin on vaihtelevasti 1-8 paikkeilla. Toisaalta on mukavampaa treenata maneesissa kun on lämmintä ja ei tarvitse hirmuista toppavaate kerrosta pärjätäkseen yhden valmennuksen ajan, mutta ulkona ei ole kiva harrastaa kaiken sen kuran keskellä. Eilisen maastolenkin jälkeen kuraa oli nimittäin naama ja vaatteet täynnä, vaikkakin oli kyllä hauskaa ottaa kunnon laukkapätkät.

Grazi muutti jo perjantaina, mutta en saanut muutosta mitään materiaalia. Nyt sitten ollaan maalla varsomiseen asti ja vielä sen jälkeenkin. Tallilla on nimittäin todella hyvät puitteet tammaa ja varsaa ajatellen, sekä toinen kantava tamma! Toivottavasti ensi kesänä laitumella vilistäisi siis kaksi ihanaa varsaa!

Grazi on käynyt nyt muutamana päivänä kävelylenkkejä maastossa. Lenkit ovat olleet noin puolen tunnin lenkkejä ja Grazi on kyllä näyttänyt nauttivan käppäilystä. Katsotaan milloinka täytyy siirtyä ihan talutuslenkkeihin. Juuri tänään muisteltiin kuinka viime jouluna aatonaattona maastoillessa puut olivat ihan kuurassa ja lunta sekä pakkasta oli paljon. Nyt joulumaasto tehtiin kurakelissä.

Ollaan huomattu, että Grazi on päässyt vähän laihtumaan. Lisäruokinta olisi ehkä pitänyt ottaa tamman takia käyttöön jo aiemmin, mutta nyt sitten aloitettiin heti perjantaina uuden rehun lisääminen aamu- ja iltaruokiin. Tamma alkoi nirsoilla ruuan suhteen, mutta tässä seuraillaan miten se ottaa uuden rehun vastaan. Mietteissä on myös jonkin toisen lisukkeen lisääminen mukaan ruokintaan, jolla saataisiin Grazille vähän lisää energiaa, ettei se pääse tätä enempää laihtumaan. Tiedossa kuitenkin oli, että tamma antaa varmasti kaiken varsalleen ja näinollen kuivaa itse helposti, kun on aiemminkin ollut tosi vaikea lihottaa ja ylläpitää hyvässä kunnossa. Helpoin olisi suurentaa kaura-annosta, mutta tamma ei oikein sulata suurta määrää kauraa ja nyt se saa oikeastaan maksimi määrän mikä ei tule kokonaisena ulos. Tarkkaillaan siis ja tehdään muutoksia tarvittaessa. Muutoin Grazi on virkeä ja välillä ihan energinenkin. Se lähtee lenkille mielellään ja mm. karva on oikein hyvässä kunnossa.


Lisäruokinta tulee tarpeeseen.

2 kommenttia:

 1. Jymyllä on auttanut kun kaura on meinannut tulla läpi niin se, että on turvottanut/kastellut kaurat :) Tosi mukavaa seurata blogin kautta tätä varsaprojektia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on turvotettu ruoka siitä asti kun Greenline on tullut mukaan ruokintaan, joten turvottamisesta/kastelemisesta ei Grazin kohdalla kauran syötössä ole hyötyä. Yksi vaihtoehto olisi litistetty kaura, mutta sen hankkimisessa on sitten oma vaivansa :)
   Kävin kans kattelemassa teidän blogin, kiva kun olet aktivoitunut niin pystyy lukemaan kuulumisia :)

   Poista