torstai 22. kesäkuuta 2017

127. Fasu hoitotilanteessa

Olen käsitellyt Fasua nyt kesäaikaan suurinpiirtein 1-2 kertaa viikossa. Tämä on sisältänyt vaihtelevasti käytävälle ottamisen ja jonkin näköisen kenttäaktiviteetin. Joskus kentällä juoksutan alkuun vähän käyntiä ja ravia molempiin suuntiin liinassa (tämä on alkanut sujua hyvin!) ja sen jälkeen irtojuoksutusta sekä luokse tulemisen harjoittelua. Joskus taas tehdään talutusharjoituksia ja harjoitellaan seuraamista. Joskus vaan harjaan ja palautan pojan laitumelle.


Eilen harjailin pojan pikkutallin käytävällä. Hoidan sen useimiten yksin pikkutallissa, kun siellä ei yleensä ole muita hevosia sisällä. Joskus isossa tallissa saattaa joku heppa olla samaan aikaan sisällä, niin siellä on sitten kaveri välillä tukena ja turvana. Fasu on kyllä oikeastaan helppo hoitaa kummassa tallissa vaan, se ei hötkyile turhia vaikka joutuisikin hetken olemaan tallissa yksin. Eilenkin herra oli itse rauhallisuus ja niin se useimiten onkin.

Eilen kokeilin myös satulaa sen selkään. En laittanut vyötä tai mitään, nostin vaan satulan selkään hetkeksi molemmilta puolilta. Hyvin meni sekin :) Uskon kyllä, ettei poika hätkähdä satulavyöstäkään jossain vaiheessa, kun sellainen laitetaan, koska onhan sillä ollut juoksutusvyö jo päällä. Mutta ehkä vielä ei ole sen aika. Tällä hetkellä riittää, että satulan saa nostaa selkään molemmilta puolilta.

Tänään puolestaan puhdisteltiin muutama haava käytävällä ja kokeilin ötökkähuppua. Hetken rapsuttelin hupulla kaulaa ja otsaa ja sitten annoin Fasun haistella huppua hetken. Sen jälkeen laitoin sen sille päähän ja poika ei ollut moksiskaan vaikka jotain tuli silmien eteen ja korvien päälle. Vähän isohan se on vielä tuo armeijanvihreä huppu, mutta kiepautin tarran kerran päitsien hihnan ympäri ja sain huppua vähän kireämmälle. Nyt on molemmilla hepoilla omat ötökkähuput, onneksi en tätä vanhempaa heittänyt muutama kesä sitten roskiin kun ostin Grazille sen Bucasin zebrakuvioisen hupun :)


Toinen leiriviikko onkin nyt sitten takana. Alkuviikosta olin aika kipeänä, mutta tunnit sain silti pidettyä. Eilen ja tänään eksyin itsekin hevosen selkään, kun kävin vetämässä muutaman leirimaaston. Muutama maastoestekin ylittyi samalla lauantaina tallille saapuneella suokkiruunalla, joka osoittautui todella rohkeaksi ja mukavaksi hevoseksi :)

Nyt juhannuksen viettoon mökille ja Fasun näen seuraavan kerran maanantaina, kun kolmas leiriviikko starttaa :) Hyvää juhannusta!

3 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että Fasun kanssa sujuu hyvin! Sekin on niin järkevä nuori hevonen.

    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikeasti osoittautunut yllättävän järkeväksi nuoreksi :)

      Poista