perjantai 22. huhtikuuta 2016

78. Varsan ensimmäinen viikko

Tää on lemppariasento nukkua :)


Torstaina varsasta tuli yhden viikon ikäinen. Se on kasvanut hurjaa vauhtia! Viime torstaina varsa oli pelkkää luuta ja nahkaa, mutta nyt oripoika on saanut sopivasti pyöreyttä ja tuntuu että se on kasvanut kaikissa suunnissa. Esimerkiksi loimi ei näytä enää niin isolta (olisiko tullut jo vähän pituutta) ja päitsien säätöjä saa alkaa suurentamaan, kun pää kasvaa niin vauhdilla. Varsa haluaa jo maistella kaikkea mitä löytyy ympäristöstä. Myös mamman herkkuja ;)

Melassiveden maistelua

Ja sitten vähän suolaa päälle. Just niin kuin mamma teki!

Energiaa on piisannut ja pojalla on aina aamuvilli ja iltavilli. Ulkoilun jälkeen on aina hyvä vetää kunnon nokoset. Meillä on ollut tosi huonot kelit ja vain ihan muutamia asteita plussan puolella monena päivänä. Lisäksi koko alkuviikon tuli vettä ja tuuli oli todella kova. Niinpä ulkoilu on tapahtunut lähinnä pihatossa. Ulkokentällä hevosia on käytetty kolme kertaa. Kahdella viimeisellä kerralla Grazi on innostunut juoksuttamaan varsaa edestakaisin ja molemmilla on ollut jo ihan hiki pinnassa, kun tamma on vihdoin antanut kiinni ja suostunut tulemaan sisälle. Eilen kyllä pelotti varsan puolesta, kun Grazi potki juostessaan juuri varsan puolelle. Miten lie jatkossa tamma intoilee ja villiintyy... se pitäisi saada purkamaan energiat jollain muulla tavalla kuin varsaa monottamalla. Enemmän ulkoilua vaan kehiin. Olenkin yrittänyt käyttää heppoja ulkona pari kertaa päivässä noin tunnin ajan, minkä jälkeen molemmat haluavat jo takaisin sisälle ja varsa näyttää olevan selvästi väsynyt. Kun kelit paranee, niin pääsevät enemmän ulos ja ulkoiluaikaakin pidennetään pikkuhiljaa.

No nyt kuitenkin kooste viikon aikana kuvatuista matskuista. Videokameralla kuvattu matsku varsan ensimmäisestä seisomaan nousemisesta on vielä vanhempien koneella enkä ole kerennyt sitä hakea, joten katsellaan sitä sitten myöhemmin.Ja en ole vieläkään saanut kutsumanimeä päätettyä, tosi vaikeaa! Eilen kävin kuitenkin jo hevosjalostusliittoon ilmoittamassa varsan syntymästä :) Nyt siis seuraavana n. 4 kk päästä olisi vuorossa varsan tunnistaminen.

8 kommenttia:

 1. Onpas ihan järkyttävän suloinen pienenpieni varsa, sulattaa kyllä kaikkien sydämet! :3

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ihana koipeliini!! Nuo villiintymispätkät saivat kyllä väkisinkin hymyn huulille, varsoken kasvua on kyllä niin ihana seurata! Jospa sitä oman hankkisi pian
  ..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vallan mahtava kaveri kun heittäytyy villiksi :D

   Poista