tiistai 11. elokuuta 2015

38. Viime maanantain ratsastelut


Viikko sitten Heidi oli vielä meillä ja käytiin maastossa kiva puolen tunnin käppäilylenkki. Maastoilun aikana kenttä oli lanattu, joten suunnistettiin sitten kentälle Grazin kanssa vielä maaston jälkeen. Ideana oli mennä vähän sileällä ja kentälle päästyämme alettiinkin heti ravailla ja laukkailla. Heidi kävi viemässä oman ratsunsa ulos ja tuli sitten kameran kanssa kentälle kuvailemaan meitä.
 
Alkuun Grazilla oli vähän virtaa ja tuntui taas, että se olisi halunnut vain juosta alta pois. Yritin saada tamman kuulolle, joten tehtiin siirtymisiä ja väistätin Grazia puolen ympyrän ajan ulos ja ratsastin sitten puoli ympyrää "suoraan". Pikkuhiljaa tammaa rupesi kiinnostamaan yhteistyö ja se kulkikin muutamia pätkiä hirmu kivasti laukassa ja lyhensi kivasti askelta! En kehtaa liikaa prässätä Grazia kulkemaan liian koottuna, joten tällaiset puoli tuntia maastossa ja puoli tuntia kentällä ovat ihan sopivia treenejä meille.

 
 
 
 
 
 
 
Kentälle oli tulossa toinen ratsukko hyppäämään ja ratsastaja sitten rakensi itselleen esteitä kentälle. Heidi heitti jossain vaiheessa idean, että tuutko muutaman hypyn jos hän nostaa maassa olevat puomit esteeksi. Eihän sitä voinut vastustaa kiusausta ja otettiinkin sitten muutama hyppy ilman satulaa pystylle. Aluksi aika pienenä pari kertaa ja sitten kaksi hyppyä 85cm pystylle. Grazi oli heti esteen nähdessään ihan liekeissä. Sen laukka pyöri ihan eri tavalla, kuin sileällä ja hyppyjen välissä tuntui, että tammahan rupeaa kuumahtamaan! Se heitteli päätään ja puri kuolainta, kun en antanut sen mennä liian kovaa kohti estettä. Vaikka minulla ei ollut satulaa, niin silti hyppääminen oli helppoa. Tiedän miten Grazi hyppää ja millainen hyppykaari sillä on sekä sen miten se tulee tuoda esteelle. Oli ihana ottaa muutama pomppu mielenvirkistykseksi ja taisipa tuo tammakin nauttia noista muutamasta hypystä. Tuntui siltä, että tällä mentaliteetilla oltaisiin pompautettu 120 este kevyesti vaikka ilman satulaa, oli nimittäin niin hyvä veto kohti estettä ja Grazi oikeasti halusi hypätä.
 
 
 
Lopuksi heitettiin vielä suitset pois ja tehtiin vähän pujottelua painoavuilla. Loivia kaaria Grazi tekee hyvin ilman kaulanarua, mutta tiukemmille kurveille en saanut sitä vielä kääntymään. Lisäksi pysähtymistä ilman kaulanarua täytyy harjoitella, sillä nyt Grazi ei oikein tiedä että milloin pitää pysähtyä, kun kaulassa ei ole painetta narusta. Täytyy siis opetella ääniavuin pysähtyminen.
 
 
 
 

Tuntuupa jotenkin tylsältä käydä nyt yksin tallilla, kun Heidi ei ole mukana. Heidi lähti siis viime keskiviikkona kotiin, joten sen jälkeen en olekaan blogiin saanut mitään uutta materiaalia. Nyt huomenna saan ehkä kaverin kuvaamaan ratsasteluja. Grazi on ollut nyt muutaman päivän vapaalla, sillä olin itse lukiokaveriporukan kanssa mökkeilemässä. Meillä oli hurjan hauskaa, paitsi krapula päivänä. Onnistuin myös hajottamaan puhelimen ja nyt pitää miettiä ostaakko uutta vai korjatakko vanha. Haluaisin niin kovasti iPhonen, mutta ei taida tällä opiskelijalla olla siihen varaa.

2 kommenttia:

  1. Meillä tuo pysähtyminen on myös hankalaa. Ravista ja laukasta hiljentää istunnalla, mutta käynnistä ei pysähdykseen asti sitten millään pelkällä istumalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama juttu että hiljentäminen askellajien väleissä onnistuu äänellä/istunnalla, mutta tuo pysähtyminen ei :) Täytyy vain opettaa joku tietty käsky siihen ja harjoitella vaan.

      Poista