maanantai 11. joulukuuta 2017

139. Joulukuun alku


Päivät vaan juoksee ja joulu lähenee. Minut on pitänyt kiireisenä koulu ja työt, mutta on sitä välillä keretty sairastellakin ja käydä tallillakin asti. Tuntuu, että kuun vaihde oli meillä tosi epäonninen.

Grazilla oli ähky 25.11 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Sain tallinomistajalta soiton ilta yhdeltätoista ja lähdin tallille puolenyön aikaan päästessäni töistä pois. Tamman kanssa käveltiin pimeässä metsässä ylä- ja alamäkiä ja tassuteltiin kentällä ympyrää kahteen asti, jonka jälkeen tilanne tuntui vähän helpottavan. Eläinlääkäriä ei tarvinnut kutsua, mutta jäin tallille yöksi ja heräilin tunnin välein tarkistamaan tamman vointia. Selvittiin säikähdyksellä. Heti seuraavalla viikolla Roni onnistui raapaisemaan minua silmään ja sarveiskalvohan siinä otti osumaa. Jouduin melkein viikon sairaslomalle, joten talleilut jäi siltä viikolta vähäisiksi.

Joulukuun alusta Grazilla jatkoi vain toinen ylläpitäjistä, joten alan itse myös liikutella Grazia sen minkä kerkeän. On kuitenkin ideana yrittää löytää Grazille vielä vuokraaja tai toinen puoliylläpitäjä, katsotaan löydetäänkö me siihen sopiva henkilö :) 

Fasun kanssa en ole kerennyt tehdä oikeastaan mitään. Marraskuun puolella taisin kerran käyttää sillä satulaa selässä ja juoksutin sitä satulan kanssa kentällä liinassa ja irti. Poika ei sanonut mitään satulasta, joten laitoin jalustimet satulaan roikkumaan. Eipähän sekään Fasua hätkäyttänyt. 

Toteutin nyt vihdoin pitkäaikaisen mielitekoni, eli ostin Fasulle PS of Swedenin suitset. Valitsin mittaamatta Fasun päätä koon 3, eli full ja se on juuri täydellinen. Eli nyt meillä on hienot edustussuitset ensi vuoden karkeloita varten. Tässä yksi kuva suitsista, mutta katsotaan jos Taru pääsisi vielä ennen joulua ottamaan parempia kuvia pojasta suitset päässä. Taidan nyt sitten myydä Hööksiltä viime jouluna ostamani suitset pois, kun ostin kerta nämä uudet nyt. Vaikka niissäkin on kyllä tosi kiva leveä niskahihna...

Jätkää ei kiinnostanut pätkääkään :P
Tallilla olen satunnaisesti ratsastellut kahta nuorta tammaa, joista toisella olen päässyt hyppäämään pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla meillä ei mennyt ihan nappiin hypyt, mutta viimeksi meni Super hyvin. Huippua kun alla on hevonen, jonka voi vaan ohjata esteelle ja se hyppää mitä vain. Keskiviikkona päästään taas loikkimaan tikkuja :) 

Tällaista tämä arki on nyt ollut. Jospa tämä tästä tasoittuisi, kun kouluhommat saisi pakettiin tältä vuodelta. Ei olisi enää paljoa, niin minusta tulisi filosofian maisteri. Tosin erityisopettajan ammatti kiinnostaa edelleen, joten toivottavasti motivaatio pääsykokeisiin lukemiseen jatkuu ensi vuonnakin.


1 kommentti: