torstai 21. heinäkuuta 2016

96. Varsakarva katoaa

Fasu on jo pidemmän aikaa tiputellut varsakarvaansa ja kohta ollaan siinä tilanteessa, että poika on vaihtanut karvansa kokonaan. Sanotaankin, että n. 4 kk ikäinen varsa on tiputtanut sen verran varsakarvaa, jotta tunnistaja pystyy tunnistamaan varsan oikean värin. Tällä hetkellä Fasusta näkee jo, että se on huomattavasti Grazia tummempi ja ei niin punainen.

Fasu aloitti karvan vaihtamisen silmien ympäriltä ja turvasta. Muistaakseni laitoin tämän kuvan Heidille ja kauhistelin sitä, että kohta Fasu on ihan laikukas. Tarkistin kuvan päivämäärän ja se on otettu 28.5, eli Fasu on ollut vähän yli kuukauden ikäinen.


Karvanvaihtuminen jatkui pään alueelta, korvista ja kaulasta. Lisäksi takajalassa olevasta ruven kohdasta rupesi tulemaan esille mustaa karvaa. Myös jaloista alkoi vaihtua  karva lähinnä laikuittain ja kainaloista ja taipeista karvanvaihtuminen oli selvempää.  Alemmat kuvat on otettu 28.6. eli Fasulla on ikää 2 kuukautta ja 1 viikko. Korvat ovat näissä kuvissa todella tummat ja ajattelin tässä vaiheessa, että pojasta taitaa tulla aika tumma!

Seuraavan kuukauden aikana karvaa on alkanut lähteä isommilta alueilta. Esimerkiksi kaula ja pää ovat molemmat saaneet nyt sen värityksen, mikä varsakarvan alta paljastuu. Jaloista alkaa tulla tummaa vaalean varsakarvan alta. Pojan peppu on kokonaan vaihtanut karvansa ja selän päältä selkärangan kohdalta.


Eilen rapsuttelin poikaa sään kohdalta ja karvaa lähti ihan tuppoina irti, joten ei varmasti mene pitkään kun Fasu vaihtaa väriä rungostaankin. Vaikka alemmassa kuvassa Fasu on vähän märkä, niin mielestäni varsan kaulasta näkyy selvästi, että siitä tulee hieman tummempi kuin Grazista ja ei ehkä niin punainen. Poika muuten tykkää vedestä tosi paljon ja eilenkin sitä sai pestä sienellä ja vedellä ja lopuksi kaataa monta sankollista vettä päälle, tuli vain mieleen näistä kuvista missä se on vähän märkä :)


2 kommenttia: